Asfalti elektoral, firma që shtroi pallatin para zgjedhjeve i prishi tubacionin e ujërave të zeza, nuk e riparon

9 Korrik 2024, 23:45 / AKTUALITET ALFA PRESS

Asfalti elektoral, firma që shtroi pallatin para zgjedhjeve i prishi
Fiks Fare rikthehet në Elbasan, ku denoncoi para disa muajsh asfaltin elektoral për zgjedhjet vendore 2023.

Tashmë, z. Mehmet Uruçi tregoi për Fiks Fare se firma që shtroi sheshin te një pallat në Elbasan vitin e kaluar, para zgjedhjeve vendore, i prishi tubacionin e ujërave të zeza. Ai i ka kërkuar Firmës, Bashkisë dhe Ujësjellësit që ta rregullojnë, por asnjë nuk e riparoi.

“Na mbytën ujërat e zeza, ku të shkojnë. Gjithë erë …” pohon Mehemt Uruçi banori i cili u ankua në Fiks Fare. Para 14 majit 2023, zgjedhjeve lokale firma Asfalto Beton Elbasan bëri shtrimin e sheshit të pallatit me asfalt ” Shtruan me asfaltin propagandistik dhe ikën” tregon z. Uruçi. Ai shton se i është drejtuar si firmës ashtu edhe bashkisë bashkë me ujësjellësin që ta rregullojnë këtë problem, pasi ujërat e zeza të shtëpisë së tij derdhet po tek ky asfalt në gjendje të lirë.” Sipas z. Uruçi e gjitha ndodhi pasi firma gjatë punimeve solli një rrul 40 tonësh i cili prishi tubacionin dhe se një nga punonjësit e firmës e kishion mashtruar duuke i thënë se është bërë lidhja e tubacionit të dalë nga shtëpia me pusetën kryesore, ndërkohë që nuk ishte e vërtet.

Nga shkresat që z. Uuçi ishte drejtuar institucioneve UKE në përgjigjen e saj shkruante se faji është i firmës. Gjatë shtrimit të sheshit kanë prishur tubacionin. Por meqë ka kaluar një vit e ca nga shtrimi i sheshit UKE i thotë qytetarit që të paguajë vetë për rregullimin,  madje i bashkëngjisin edhe preventivin shkresës. Para disa javësh vlera e preventivit ishte 315 mijë lekë të vjetra tani thonë 350 mijë lekë.

Fiksi kontaktoi me firmën, e cila tha se ka tentuar që ta rregullojë, por banorët e pallatit përballë nuk pranuan që të çahej asfalti. Plus përfaqësuesi i firmës tha se ka kaluar çdo afat i mundshëm edhe ai i kolaudimit. Ai fillimisht e mohon që firma të jetë fajtore por kur Fiksi e pyet se shkresa e UKE ua ka hedhur fajin juve ai shprehet se nuk është në dijeni të kësaj shkrese.

Gazetari i Fiksit ia dërgon me antë të telefonit dhe ai e rimerr pasi është njohur me shkresën. ” Nuk jemi në dijeni të kësaj shkrese por edhe nëse unë vij nesër me mjetet aty nuk mbaroj punë , pasi banorët nuk na lënë dhe ka qenë madje me ne edhe një përfaqësues i bashkisë” pohon përfaqësuesii firmës. Ndërhyrjes së gazetarit të Fiksit që UKE ju bën fajtore dhe shkresa është zyrtare, ai ndërhyn duke i thënë ta zgjidhi UKE se në nuk kemi prishur gjë. Më pas gjatë bisedës së kryen në telefon ndërhyn edhe z. Uruçi ku i thotë që banorët nuk pranuan të ndërhynte firma në rregullimin e tubacionit pasi tekniku i saj u kishte thënë se me çarjen e asfaltit nuk do rikthehej pas ndërhyrjes në gjendjen fillestare. Kjo ishte dhe arsyeja sipas z. Uruçi që banorët nuk kishin pranuar.

Më pas Fiksi mori edhe një prononcim nga Zv/kryetari i Bashkisë Elbasan, z. Asim Sula. Ai pohoi se janë në dijeni të problemit dhe se është kontaktuar me firmën dhe ata janë dakord për rregullimin e këtij problemi vetëm se problem ka qenë banorët. Në momentin që do dakordësohet me banorët do ndërhyhet për rregullimin e situatës se nuk është vetëm në dobi të z. Uruçi por të të gjithë komunitetit aty. Shpresojmë që ndërhyrja të bëhet sa më shpejt” përfundon zv/kryetari bashkisë.

Po ndodh...