Në kërkim ndërkombëtar, arrestohet në Bullgari shqiptari. Do ekstradohet në Itali

24 Qershor 2024, 18:41 / AKTUALITET ALFA PRESS

Në kërkim ndërkombëtar, arrestohet në Bullgari
Një 28-vjeçar shqiptar u arrestua në kufirin mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut, me urdhër arresti evropian të lëshuar nga Prokuroria e Përgjithshme e Perugias, pasi dyshohet se ishte një nga anëtarët e bandës, e cila përbëhej nga 4 bashkatdhetarë të tij.

Banda dyshohet se në vitin 2018 ishte përgjegjëse për disa vjedhje ndaj shitësve të duhanit në Ponte Felcino, Città di Castello, Lisciano Niçone, Pierantonio, Torgiano, Bastia Umbra, Ponte Pattoli, Gualdo Tadino.

Për vjedhjet janë përdorur makina me motor të madh, të cilave u janë falsifikuar targat.

Aktiviteti i lejoi kriminelët të posedonin kartona të shumta gërvishtëse, produkte duhani dhe para të gatshme me vlerë mbi njëqind mijë euro.

Në një nga vjedhjet e realizuara në Ponte Felcino më 4 tetor 2018, anëtarët e bandës patën edhe një shkëmbim zjarri me policinë.

Një nga anëtarët e bandës, i cili mbeti i vrarë, u braktis nga bashkëpunëtorët e tij brenda një Audi A6.

Pas tre vitesh gjykim, gjyqtari hetues i Gjykatës së Perugias njohu mbrojtjen legjitime dhe shpalli të pafajshëm dy policët dhe rojen e sigurisë që ndërhynë.

Aktiviteti i kryer nga Prokuroria e Përgjithshme e SDI-së, në bashkëpunim me Shërbimin për Bashkëpunim Ndërkombëtar Policor, lejoi arrestimin e anëtarit të fundit të shoqatës kriminale, i cili përdorte identitet të rremë, në afërsi të Gyueshevës në Bullgari.

Shqiptari, i cili do të duhet të vuajë gjashtë vjet e gjashtë muaj burg, tashmë pret të ekstradohet në Itali.

 

Po ndodh...