Balla: From today, fines from the Traffic Police immediately on the citizen's phone

2023-09-19 16:36:56 / AKTUALITET ALFA PRESS

Balla: From today, fines from the Traffic Police immediately on the

Through the e-fine system, any driver who commits a traffic violation and is punished by the police service will be notified through a message or email, having the opportunity to repay the obligation in time and benefit from a 50% reduction in the amount of the fine when he pays it within 15 days.

Interior Minister Taulant Balla, accompanied by the Director General of the State Police, Muhamet Rrumbullaku and the Head of the Traffic Police of Tirana, Besmir Qibini, as well as the State Traffic Police, Altin Qato, as they inspected the implementation of the security package in schools in near the "Ismail Qemali" gymnasium, clarified how the concern of citizens who are not informed in time about the fines imposed by the traffic police to their detriment has been resolved.

"It will be necessary that against the citizen's own confirmation of the email address and phone number, within 7 to 10 minutes they will receive the notification about the administrative measure.

Nëpërmjet saj shmangim abuzimet, pasi kemi shumë ankesa nga qytetarë që vijnë për gjobat, duke pretenduar se është jo e drejtë, se nuk kam qenë në këtë aks rrugor, apo atë parkim”, tha drejtori i Policisë, Muhamet Rrumbullaku.

“Ky është momenti për t’i bërë thirrje çdo qytetari që nëse do të njoftohet për marrjen e penalitetit të shkeljes rrugore, mund të logohet në e-Albania dhe në momentin që kryen një shkelje rrugore mesazhi i vjen në telefon”, apeloi ministri Balla.

Drejtori i Policisë Rrugore Altin Qato shpjegoi se kështu zgjidhet dhe një nga shqetësimet e shumta të qytetarëve, pasi me ndryshimet e fundit në Kodin Rrugor, nëse pagesa e gjobës bëhet brenda 15 ditëve, shkelësi përfiton 50% ulje të gjobës.

Nisma u prezantua pranë shkollës së mesme “Ismail Qemali” në kryeqytet.

"Here we have one of the largest schools in Tirana, and within the framework of the new measures, the School Safety Package, and this road is part of the security perimeter, because it is the sidewalk and the road adjacent to the school yard, which will says that we need to increase the police presence, but I hope that very soon with the Municipality of Tirana with the installation of security cameras and those that record the speed of the vehicles, they access the system and take the fine to the Command Hall and the administrative measure is completed and the citizen is notified" , said the head of the Ministry of Interior.

 

 

Happening now...