New floral socks, unwashed feet!

2024-06-11 17:02:44 / EDITORIAL NGA POLI HOXHA

New floral socks, unwashed feet!
At the end of the 80s and the beginning of the 90s, the textile factory of Korça started to produce "flower socks", which, apart from being sold expensively and cheaply, also needed a friend to provide them. These socks showed a certain status at that time for a boarding student to show off, roll his pants up to his ankles and walk around with a swagger, especially in front of women.

But one day one of the roommates told everyone that this guy who wore flowery socks, never washed and smelled bad, so much so that they demanded that either the janitor remove him from their room, or they run away. there. At that time, this real story gave rise to the expression: Flowered socks, but unwashed feet!

I remembered this after the decision of the Court of Appeal to recognize the legitimacy of the DP, in favor of Reestablishment and Sali Berisha. In the end, the guardian decided to leave the "unwashed feet" in the house of the big democratic family, despite the fact that they are covered with expensive socks. Who likes heavy wind is fine, who doesn't, bear it or move to another house.

So simple is this story about the party that was created by students and inspired western democracy for Albania. Without going into legal technicalities at all, the first balance we can make for now is that Edi Rama succeeded once again, (for now), to find the big alibi for the 2025 elections and the fourth mandate.

The electoral spot is ready: With "Gogol: who sticks his head out of the window night after night, he himself with a tambourine in his hand and walks "forward not back", to continue there we will introduce 4 more years to the Albanians who continue to live here.

It is a strategy that has worked for him, so even in his last speech he called on Albanians to mobilize in the upcoming elections and vote for "Gogol", because according to him he is still alive and so "powerful" that which also forced RAI 3 to conduct slanderous investigations against his "enlightened" government.

He did this in 2021 with the intimidating slogan, "vote for Lulin and get Berisha's package", he repeated it with tambourine in hand in the May 14 elections, placing himself in front of "Gogolin nongrata", he is heading towards this path, even in those 2025. This time with "Gogol nongrata locked up under house arrest for corruption, but who is the leader of the DP and the opposition and the only one who should be "defeated".

Edi Ramë bravo i qoftë që përsërit pafund të njëjtën skemë mashtruese dhe frikësuese dhe në fund i funksionon. Çështja këtu është te ata që ndjekin dhe pranojnë “çorapet me lule” që mbulojnë këmbët e palara. Po të jetë për këmbë që kutërbojnë dhe çorape të bukura dhe të shtrenjta që i fshehin ato, Edi Rama dhe qeverisja e tij, janë të pa konkurrentë dhe e tejkalojnë ku e ku Berishën dhe Rithemelimin, që tashmë do të shfaqen si “Lulja PD”.

Pra sipas këtij skenari për të cilin Rama ka 3 vite që punon dhe investon, në Shqipëri ka vetëm një “betejë” politike, “demokratike” dhe elektorale. Ajo mes PS, (Rilindjes) dhe PD, (Rithemelimit). Ky është fati i shqiptarëve sipas tyre. Të zgjdhin mes dy të këqijave. Fundi dihet: Fiton gjithmonë e keqja që ka pasuri dhe pushtet më shumë!

Jashtë kësaj skeme mbeten të paktën 70% e shqiptarëve të cilët besojnë ende se më në fund pushteti 30 vjeçarë i çorapeluleve do të bjerë, se drejtësia e re, do ti ndëshkojë duke zhdukur kutërbimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar, se shteti ligjorë si kudo në Perëndim do të çlirojë demokracinë, partitë, votën, ekonominë dhe do ketë mirëqënie të paktën sa 10% e rrethit bizneso-politik-mediatik të dyshes Rama-Berisha që bëjnë sikur luftojnë egër. Këmbë të palara që me erën e tyre kanë mbytur jo vetëm Shqipërinë por gjithë botën, por çfarë nuk bëjnë e investojnë për “çarape me lule” që veshin.

Vendimi i Apelit vërtetë i ka bërë një shërbim të madh dhe të fundit Edi Ramës dhe i ka dhënë një shiringë adrenaline Berishës, por ngado që ta vërtisin këmbët e palara mbeten aty. Dëshpërimi dhe disfatizmi është i kuptueshëm. Veçanërisht te ata që u pozicionuan për një PD që mbështet drejtësinë dhe SPAK pa kushte, me rrugë dhe program të qartë për një Shqipëri euroatlantike. Por kjo duket se është prova e zjarrit!

Testi i fundit është për vetë Lulzim Bashën së pari dhe për këdo që ka qenë i rreshtua për idetë dhe parimet e forcës politike që drejton. Më shumë se provë zjarri kolektive dhe partiake, kjo është individuale për këdo që beson si 70% e shqiptarëve se Shqipëria do të hedh pas dinosaurët e korrupsionit dhe do të kthehet në një vend normal me qeveri dhe institucione perëndimore.

Nëse ndihen dhe janë ashtu siç janë shfaqur deri më tani, të pastër kundrejt shqiptarëve dhe SPAK, janë në rregull dhe le të vazhdojnë të shpërndajnë dhe sqarojnë nëpër Shqipëri, Programin fantastik që prezantuan së fundmi. Madje është e sigurtë që bëhen automatikisht më të fortë, pavarësisht se çfarë emri ka partia ku i bashkojnë vlerat dhe parimet dhe jo kullat dhe lejet e ndërtimit që edhe tani që shkruajmë, po i firmos Edi Rama për bizneset e Rithemelimit.

Indeed, Foltorja, born only as a battle against the USA and Great Britain, is now a party and received from Apeli and Edi Rama the logo of the PD, which was founded by idealistic students and democrats, (who in fact have abandoned it or been expelled from this force with time), but under it already all the unwashed of the DP since its creation are housed together.

The unwashed feet may be wearing new and prettier socks from this Tuesday, but they can't cover their destruction neither for the democrats and honest Albanians, nor for SPAK and cry less for the USA , Great Britain and the whole West./ Alfapress.al

 

Happening now...