Events of the pseudo-opposition!

2023-09-17 18:19:37 / IDE NGA EDLIRA DEVOLLI LEKA

Events of the pseudo-opposition!

In the plenary session on 14.09.2023, one of the items to be voted on was the help that the German Federal Government gives our country a 6.5 million euro grant for waste (recycling process).

Appreciating the help that the German state provides, taking into consideration environmental issues, the PD Parliamentary Group decided to vote "Pro".

I am also listing some other logical reasons for the "yes" vote.

1. The aid from the German Federal Government is a grant (NO DEBT), 6.5 million euros for the environment (waste treatment).

2. It will not be managed by the Albanian government, but will be managed by the German Society for International Cooperation (GIZ).

3.GIZ është garanci që këto fonde do të mirëmenaxhohen dhe do të shkojnë në shërbim të qytetarëve shqiptar deri në qindarkën e fundit (në 6 bashki).

4.Skema e riciklimit është e propozuar nga PD dhe konform rregullave të BE për mjedisin, nuk ka asnjë lidhje me inçeneratorët.

Në mediat "familjare non grata" trumbetohet si bashkim votash me PS për inçeneratorët. E të gjithë e dinë se PDSH dhe Kryetari i saj z. Lulzim Basha i parapriu denoncimeve të aferës korruptive të inçeneratorëve.

Pyetja që lind është: "Përse për të disatën herë foltorja kërkon të turbullojë opinionin publik ashtu sikurse bën edhe Rama me mediat e tij kur është në hall të madh?!

1. Foltoristët nuk bëjnë dot fushatë në Kukës sepse Kukësi i ka përzënë (50 veta ishin në takimin e prezantimit të kandidatit). Kjo se abandonojnë "non gratën". E njëjta situatë u pa dhe dje me abandonimin që i bënë kryebashkiakët legjendës.

2.Rritet çmimi i karburantit dhe ata nuk kanë asnjë fjalë.

3.SPAK po troket në dyert e "non gratës" dhe Ilir Metajt.

4. Ardhja e listës me emrat e rinj "non grata" nga Britania e Madhe ka sjell panik në radhët e tyre.

5.Për kullën mes Tirane, nuk kanë një fjalë për të thënë.

6.Skandali McGonigal i kaluar në mënyrë qesharake, ku doktor non grata e ktheu nga skandal ndërkombëtar në ngjarje me "pullë rozë".

7.Llumzhytja i sjell paaftësi për përballje në parlament qoftë dhe me Elisa Spiropalin.

8. Calling SPAK "deal with me and not with my children" sounds self-deprecating rather than depressing.

The reality is clear, that the meetings that are trumpeted as a strategy for plenary sessions and opposition action, are for muddying and distorting the truth.

In this session, Bardhi MPs did not participate in the vote. The floor voted against.

This shows that when they meet only coordination does not do.

Happening now...