Birth's dream and other plans so subtle!

2024-05-27 10:08:59 / IDE NGA AGRON GJEKMARKAJ

Birth's dream and other plans so subtle!

By Agron Gjekmarkaj

Lindita had not slept peacefully! Near the morning, a dream had saddened him so much that it is not said on the spot, but later it may turn out to be a blessing.

He stood up and put his head out of the window to catch his breath. He had waited for the dawning of the light and almost with difficulty it had happened to him in the office. He hastily called the "three musketeers", Jona, Kostaq and Genci. He didn't know how to begin and a silence like a river without a bridge was separating him from them.

They were all shortening, gathered and became a fist as much as Costa. Finally, he spoke: "I saw in a dream that Grandfather told me that I will not set foot in the Assembly again, and I will wash all of you, I fainted in my sleep"....! Jona had given it to the horse with lebet. The boy, who didn't even want to cry, told him not to do that, aman, because it will affect us, but in the end he gave up, cried and screamed and he shook him.

Kostaqi, unlike the first two, did not give himself up, but kept the pain inside, he cried with mimicry and silently, like in the movies of the 20s, he was meek, so that the pain was clearly expressed, but the oil did not come out as a noise spoiled marmite.
Lindita didn't understand what was happening for a moment, but quickly gathered herself! "Rest, you sparks," he shouted, because my dreams are the opposite in reality. It seems that Babo will come to the session with the nearest! That's why I came quickly, I'll bring you the butt, but I was scared and didn't collect myself".

The tears dried up, the faces were laughing and bubbling with gas, the joy was palpable; the four were happy, so much so that the office could not contain the joy, which attacked the corridors of the huge building of the Assembly.
As a memory of the deep sadness, only the wrinkled, puffy and puffy faces remain.
"Now we need a plan, said Genci, and I will do it so that we don't give the sihariq without the miracle happening. Even when I was little, I wanted to be like Belul Gjonomadhi in "The Big Winter" and "Face to Face", guarding the base at night with a double-edged sword, don't let the Russians take it from us, I say take a "Simonov" self-loading carbine, model 56, and go early to be a guard because you never know!" Costa looked at him without speaking. "I think it looks more like Belul Gjeraqina," he thought.

"The cuckoo said Lindita, you scumbags with rifles have your mind, the opposition accuses us of terror, Babo is protected by the love of childhood, you take a knife or a pair of slingshots for self-defense and that's it!"
"It turns out that the plans make the Greeks in history, Jona said, they put the horse where the mind does not expect it, so the honor and responsibility belongs to Kostaq of Gramozi and Lindita, I saw how he cried, only with muscles, without zukama, now so laugh softly without squealing! To tear your soul, but spare you the thrill, not like us who turned it into a meadow of tears. Now I fill you with light"!

Kostaqi u dënd me frymë! Filloi të zbërthente planin strategjiko-taktik:

“mendoj, tha, se ditën e hënë në mëngjes unë dhe Genci të shkojmë rreth e qark Kuvendit të veshur si punëtorë komunaleje. Gencin ta lëme aty si pemë se i gjatë helbete, thjesht i vëmë ca degë artificiale jeshile anash. Lopë nuk baresin asaj ane që të rrezikojnë ta kafshojnë. Ndërsa vetë, po me kamuflazh. do ngjitem në pishën më të lartë dhe do vrojtoj ! Kush e sheh i pari, fishkëllen viu viu viu, heq xhaketën dhe bën me shenjë, duke e rrotulluar në ajër! Nëse nuk kuptohemi, ti Genci merr një biçikletë bianchi të lenë si rastësisht ndanẽ një rrapi dhe vrapon t’i japësh lajmin Jonës te dera, e cila thërret motrani e shoqeni. Ato të dalin e të fillojnë festën në shkallë! E ndezin vetë se kanë eksperiencë.

Garda i ze gojën atyre të paudheve Kryezevendes Liderit Muli se buçet ai, dhe Liderit në perspektive Gaz Bardhit, që të mos llapë nga ato që të prishin gjakun !! Apo atij Salianjit që është më i zi se dreqi i duhet sajuar diçka.
Ftohet edhe Gjekmarkaj se atë e gënjejmë me pak se atij qerratait i pëlqejnë skenat surreale, të rrijë tek karakolli i rojeve që të ndjekë eventin për kronikën, se kushedi ç’kujton se me të ndryshon Boten, mileti bën lek ai shkruan gjepura?!”! Gjonçaj sikur doli nga kllapia “po të bënte lek nuk shkruan kroniken” e tha si maksimë.

Lindita menjëherë u bë me humor të mirë. “Vërtet këto tre vite jeni lodhur, keni hequr të zitë e ullirit, po me kaq e keni hallall rrogën, madje jam pishmane që nuk ju kam dhënë asnjë shtesë page, dhe nga një buzëqeshje prej Babos, qoftë edhe nga larg. Genci tha nga afër do qe më mirë dhe ajo shtesa punë bën ! Po Jona ia priti, do dhe nga afër ti, nuk thua shyqyr se deputeteve nuk u flet fare. Kosta miratoi me një gjest, tërheqje vetullash dhe hapje krahësh! Kostaqit po i ëndej ekspozimi i planit! Në shkallë të shfaqet dueti Etilda -Ismet Beqiri tek këndojnë “një luan ka sot bota, hëm Azia hëm Europa”. ( shenim i autorit, Ismeti thote si duet do bëjmë prokopi, eleganca e formes me fuqinë e tabanit popullor bashkë).

Dilua t’i shoqerojë me firzamonikë, si dikur në të ri në vatër të kulturës zefiri. Toni të shpërndaje bekime e të hedhë sheqer e petale trendafili, si në dasem. Lot gezimi do ketë, aty Laerti bën të veten, i mbledh. Bora të pllaqurisë duart, por Ogi t’i rrijë afër për ta mbajtur nën zap se gezimi të punon qindin. Se Ogi dhe e teperta s’kane asgjë të përbashket, Ogi dhe masa po, janë një.
Mamica të verë një banderolë në hyrje “Po vjen si pëllumb i shkruar, të shpëtojë Kuvendin e uzurpuar” ose tek e fundit të kërcejë si në Milano po kushedi si na reagon Nallbati, na luan nga fiqiri?!

All those who feel insecure about the next term, kiss the tires of the car as soon as it stops!! "Enough, enough, Lindita interrupted, let's leave it to spontaneity, although I find it very difficult to think why even those members of the Opposition, who tear out their eyes, don't have a party like us?! Ukubeters are ruining Teresia with ruin".

 

 

Happening now...