Seal to the nongrata pear tail back!

2024-06-18 09:27:57 / IDE NGA AZGAN HAKLAJ

Seal to the nongrata pear tail back!

Everyone sees and experiences a situation that is not at all democratic, not at all legal, with conflicts that violate the security and freedom of citizens, with autocratic power that is strengthening the autocracy with kleptocracy in our country and almost in the entire Balkans.

Whether we like it or not, we must admit with alarm that the Russo-Slavic influence to distract attention from the invasion of Ukraine, sometimes underground and sometimes openly, is being strengthened in the peninsula that has been called the power of powder for centuries.

The verbal and militaristic threat of Serbia towards Kosovo, the extravagant populism and the anti-Western attitude of Albin Kurti, this is what factors Vučić in the international community, which is clearly evidenced in the secret emails that talk about the meetings in Slovenia between Albin Kurti's chief of staff, Luan Dalipi, and the head of the BIA. Bratislav Gasič, Serbian Minister Zorana Mihajllović and Muhamet Mustafa, a close person of Vjosa Osman who, according to emails, have agreed to jointly appoint the head of the KIA in Kosovo, Kujtim Shala, so that their meetings are not eavesdropped on.

The return to power in North Macedonia of clans dominated by chauvinist and sovereignist fever.

The pro-Serb quasi-state installed in Montenegro or Dodik's separatist rhetoric and actions in Bosnia are the dark realistic panorama of the Western Balkans today.

Unfortunately, our country is not far behind those mentioned above.

With a hybrid system not at all democratic.

With a leadership of more than 30 years of corruption and global fraud.

With a biblical depopulation and a total lack of hope despite the international propaganda makeup by Edi Rama, Albania today has turned an era away towards isolation and stopping the vital processes of integration.

Billion-dollar corruption affairs, prosecutor's cells filled with thieving rulers, flagrant interference in justice, vote theft, undermining of democracy by obstructing political rotation, obstruction of justice, in a word, the de facto installation of a pre-totalitarian autocratic system, - this is the caricature with which we present ourselves before the west we aspire to go to.

Of course, this situation is not without perpetrators.

It is the old and corrupt establishment that bites and kisses for their interests, but they have atrophied any democratic space and hope for change.

An example that speaks for itself was the last case when, with a mediocre and premeditated decision, the in-depth trial was deleted by "reasoning" with procedure, thus marking a dangerous precedent for justice and democracy and the 33-year-old seal that they have on the foundations of Western Euro-Atlantic democracy and freedom were handed over to the owner of the anti-American bunker.

Of course not for Edi Rama's begging, but for the great trouble that has been caused by the special anti-corruption prosecution SPAK invested and monitored by the USA.

Vulë në këmbim të ujdisë për të futur duart me ligj në mbarëvajtjen në limitimin e forcës së SPAK.

Eshtë e dhimbshme që këtij konsipiracioni malinjë i shërbyen edhe disa gjyqtare që rezultojnë të lidhura me punë e ofiqe me qeverinë e Edi Ramës.

E atëherë fjalët e iluministit të shquar francez Volter janë sa të duhura dhe aktuale:"

“Të detyrosh ligjin ti shërbejë padrejtësisë është shkalla më e lartë e degjenerimit..."!

E pra gjyqtaret u urdhëruan për të mos zbatuar vendimin e Gjykatës së Lartë për gjykim të thelluar, e për këtë duhet të denoncohen në KLGj dhe pastaj në SPAK.

Natyrshëm lind pyetja pse vepruan kështu gjyqtaret e lidhura me pushtetin?!!

Krejt e qartë.

Për të vazhduar ujdinë Rama & Berisha që filloj me pengimin e reformës zgjedhore duke rrezuar komisionin përkatës, goditjen e SPAK-ut me amnistinë penale, reformën në drejtësi me komisionin Xhafa me qëllim për të vazhduar rehat sundimim e Triumviratit.

Gjyqtaret nuk e hapën atë dosje sepse aty ka disa vepra penale, përvetësim i paligjshëm i titullit zyrtar, falsifikim vule e formularësh e shpërdorim detyre.

I gjithë dokumentacioni i kuvendit të 11 dhjetorit është i vulosur me një vulë të degës nr 3 të Tiranës.

E theksoj se dokumentacioni duhej të vulosej me vulën e përgjithshme të PDSH-së, pa analizuar si janë zbatuar dizpozitat statutore 

Në vitin 2021 Trekëndeshi i Bermudës i grabiti karrigen e kryeministrit Lulzim Bashës kurse tani i rrembeu vulën me proçedurë për ti rrëmbyer karrigen e partisë, që ta mbajnë peng përsëri karrigen e kryeministrit.

Ky rast shqetësues jo vetëm për Lulzim Bashën e demokratët e zhgënjyer nuk kalon kaq lehtë.

Pa u tharë mirë boja e vendimit absurd të Gjykatës së Apelit vjen reagimi i ashpër nga Ambasada e SHBA-ve se jo vetëm nuk ka ndryshim të qëndrimit ndaj "non grata"-ve por do kenë pasoja dhe ata që bashkëpunojnë me to.

E jo për rastësi e konçidencë këto ditë Presidenti i SHBA-ve Biden firmosi zgjatjen e urdhërit ekzekutiv për një vit të situatës së jashtëzakonshme në Ballkan.

E pra kjo situatë nuk duhet të konceptohet si çështje e brendshme partike a shtetërore por siç e ka theksuar vetë Departamenti i Shtetit:

"Raste të rrezikshme që cënojnë interesat e SHBA-ve dhe politikën e saj te jashtme".

Ndaj ngazëllimi folklorik me dajret e marra me qera nga Edi Rama poshtë çatisë së non gratës është një vegim i rremë dhe një segment i përkohshëm që mbaron shpejt.

Pikërisht për këto dhe të tjera arsye e bëma të trekëndëshit famëzi te Bermudës do të jetë pas 3 ditësh në Tiranë kordinatori kundër korrupsionit global ne Departamentin Amerikan te Shtetit Richard Nepew.

Po vjen koha e të vërtetave të mëdha që do të jenë dhe çlirimi i demokracisë nga okupatorët autokratë e të korruptuar.

Këto të vërteta nuk i shemb dot me varre Ilir Meta, nuk i tjetërson dot me ulurima nga dritarja e ballkonit Sali Berisha dhe nuk i makiazhon dot me propagandë Edi Rama.

The stamp of the democrats has no place in the pockets of those who have been branded with the stamp of the undesirables, the corrupt, those who undermine democracy and those who obstruct justice. The Special Commission of Immigration Appeals of the United Kingdom reconfirmed the decision of the Foreign Office to declare non grata Sali Berisha, a friend of the Fazllic family, for major corruption, undermining democracy, obstruction of justice, collaboration with organized crime.

Metaphorically I say to those who hope in nongrata it is like grasping at the broken branch of a withered tree.

The seal is simply a soulless and unconscious object, but it is also like a pear in the popular expression "it has its tail behind".

The time has come for not only the democrats but all Albanians not to tolerate those who want to close the door of friendship with the powers of Euro-Atlantic democracy for their own occult interests, as in the days of Enver Hoxha, because as the famous German writer Thomas Mann said:

"Tolerance turns into a crime when applied to evil."

And to close my reflection, not without optimism, I address all those who follow me with a Latin expression "aspeti e asperare" (Wait and hope).

Happening now...