Desperate efforts to save Rama and an accusation against Berisha

2023-02-03 00:13:10 / POLITIKË ALFA PRESS

Desperate efforts to save Rama and an accusation against Berisha

This Thursday evening in all the main political shows there was an extraordinary political-media action, to wrap the "Rama-McGonigal" scandal with as much smoke as possible.

The prime minister, who shamefully hides from the interpellation initiated by the official PD, once again reinforced Sali Berisha to justify the constitutional avoidance. "I couldn't go to a parliament like a zoo", he said, referring to the elaborate theatrical scenes of Berisha himself and his group who, instead of following the correct institutional path, destroy and block everything by giving it oxygen and Edi Rama's alibi.

But despite this, what stood out during Rama's personal self-defense on television, but also from his messengers in the studio, was the alibi that everything they knew about the investigation in the USA to destroy PD and Lulzim Basha, came only from the writings of BIRN Albania and "Mather Jones"
Felaj on Erla Mëhilli's show "Now": For the first time the accusations were raised on November 22 by BIRN and then by Mother Jones!

But the indictment filed in the Washington court shows the truth:

1 - According to the indictment document, "on September 9, 2017, the defendant McGonigal met with the Albanian Prime Minister [Edi Rama] and Person B [Dorian Ducka].

2- Më 19 nëntor i pandehuri McGonigal takohet me Personin B - Duçka për darkë.
3- më 20 nëntor takohet me kryeminsitrin”, sipas akt-padisë.

Takimi është kryer dy ditë para 22 nëntorit, pra kur u publikua artikulli tek BIRN.

4- Menjëherë pas kthimit nga Shqipëria, më 25 nëntor, McGonigal informon Prokurorin e Departamentit të Drejtësisë, për një hetim të mundshëm kriminal për një shtetas amerikan, që ishte regjistruar për të bërë lobizëm “për një parti që nuk ishte e kryeministrit Rama”. Sipas akt-padisë, më herët McGonigal kishte marrë informacion për këtë lobist nga Personi B.

Është fare e qartë çfarë ka ndodhur dhe kush e ka stisur gjithë historinë.

Për të vijuar më tej:

5- Në dhjetor të vitit 2017 McGonigal është takuar në Uashington me personin A dhe zyrtarë të qeverisë shqiptare dhe në Nju Jork me Personin A dhe kryeministrin Rama.

6- Më 4 janar 2018, sipas akt-akuzës, McGonigal mori informacion për lobistin amerikan nga Personi A dhe të nesërmen ia dërgoi informacionin një agjenti tjetër të zyrës së FBI-së në Nju Jork.

7- Më 22 janar ai mori përsëri informacion nga Personi A për lobistin dhe ia dërgoi një vartësi. Personi A, sipas akuzës e kishte marrë informacionin nga zyra e Kryeministrit të Shqipërisë.

8- Sipas akt-padisë “më 26 shkurt 2018, zyra e FBI-së në Nju Jork hap zyrtarisht hetime të përqendruar tek lobisti amerikan me kërkesën dhe nën udhëzimin e zotit McGonigal. Më pas Personi A u identifikua si burim konfidencial në mbështetje të hetimit. Personi A i ka ofruar informacione zyrës së FBI-së në Nju Jork gjatë hetimit.”

9- Po sipas akt-padisë: “Më pas Personi B, Dorjan Duçka ndihmoi në organizimin e një takimi mes zyrës së FBI-së në Nju Jork dhe dëshmitarëve në Evropë, duke paguar mes të tjerash për shpenzime udhëtimi të dëshmitarëve”. Pra Rama paguan dëshmitarët dhe udhëtimet e zyrtarit dhe "dëshmitarëve" të FBI.

10 - After failing to discover any facts implicating Lulzim Basha, on March 6, 2018, they decided to use the "Mother Jones" magazine to spread the fabricated lie in Edi Rama's office. So simple and so malignant is this entire corrupt scenario of Rama, against Lulzim Basha and that DP who fears him and sees him as a real danger./ Alfapress.al

ideas

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128