
Lakuriq i Shkodrës me kungull

2024-11-08 08:19:59 / RECETA ALFA
Përbërësit:
500 gr kungull i verdhë
200 gr sheqer
200 gr miell
100 gr gjalpë i shkrirë
3 kokrra vezë
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji vanilje
Pak kripë
Përgatitja:
Përziejmë kungullin e grirë me sheqerin dhe e lëmë për disa minuta që të zbutet. Në një enë tjetër, përziejmë vezët me gjalpin e shkrirë, pastaj shtojmë miellin, sodën e bukës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtojmë kungullin e ëmbëlsuar dhe përziejmë masën derisa të bëhet homogjene.
Hedhim masën në një tepsi të lyer me gjalpë dhe e pjekim në 180 gradë për rreth 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.

Donald Trump ka vënë një bast të madh
Nga David Sanger
ideas

Fytyra e huaj e një “shtëpie”
Nga Sonila Meço


The SP's political academy, a big joke
Nga Roland Lami
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128