Baked leeks in milk

2023-02-02 07:22:05 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Baked leeks in milk

Leek is used in many dishes, both traditional and new.
Most often we prepare it as a pie filling, or burani with rice.
But we promise you that combined with milk, leeks taste fantastic.

Ingredients:

700-800g of leeks
200 ml of milk
2 and a half spoons of flour
100 ml of whipped cream
250 g of white cheese
100 g of butter
3 eggs
Salt

Udhëzimet
Pastroni preshin duke e qëruar dhe larë me ujë të bollshëm.
Pasi të keni hequr disa nga gjethet e trasha, priteni në rrathë më të vegjël se kur përgatisni burani apo gjellë me presh.
Vendosini në një tas me ujë të ftohtë, kështu largoni dhe papastërtitë që mund të kenë mbetur.
Pasi t’i kulloni nga uji, t’i thani me një letër kuzhine.
Ndërkohë keni vendosur një tigan në zjarr ku keni shkrirë gjalpin ose ngrohur vajin e ullirit.
Skuqni lehtë preshin duke e përzierë herë pas here.
Jepini shije me kripë dhe piper të zi, por nëse dëshironi mund të përdorni edhe arrë myshku.
Sapo të jetë zbutur, vendosni kapak tiganit dhe ta lini preshin për dy minuta në zjarr.
Në një tas hidhni qumështin dhe përzjejeni me miellin dhe vezët.
When you see that the flour is completely dissolved, add the panna and crumbled cheese.
Grease a pan with a little butter and put the leek there and spread it over its entire surface.
This way it will be cooled so that the eggs you have in the milk sauce are not cut.
Pour this sauce over the leek and you can sprinkle it with a little salt if you want.
Put it to bake at 200 degrees for 30-40 minutes, or until the milk has coagulated.
Enjoy the food!