YouTube suspends monetization of Russell Brand's channel after sexual assault allegations

2023-09-19 13:35:18 / TRENDING ALFA PRESS

YouTube suspends monetization of Russell Brand's channel after sexual

After accusations of sexual assault against Russell Brand by at least 5 women, YouTube has decided to suspend the operation of his channel.

YouTube announced on Tuesday, September 19 that it has blocked Russell Brand's online channel from monetization following allegations of a series of sexual assaults.

The 48-year-old former British presenter and actor, who is now mostly active on social media, has denied the allegations, saying all his relationships were "consensual" and claiming a "coordinated attack" against him.

Police in London announced yesterday that they had received a complaint against Russell Brand for alleged sexual assault 20 years ago, adding to revelations made by four other women over the weekend.

Video

Referring to the case revealed by the Sunday Times and Channel 4, London police said on Sunday that they had been informed of a sexual assault allegedly committed by Brad in 2003 in Soho. Officers "are in contact with the woman" who made the complaint, a Scotland Yard spokesman said.

"We continue to encourage anyone who believes they have been sexually assaulted, however long ago, to contact us," he added.

Në hetimin e përbashkët nga The Sunday Times, The Times dhe Channel 4, katër gra e akuzuan aktorin për përdhunim ose sulm seksual midis viteve 2006-13. Në atë kohë Brad ishte në kulmin e karrierës së tij si prezantues në radio BBC dhe Channel 4 dhe si aktor në Hollywood.

Karriera e tij televizive dhe filmike, fillimisht në Britani dhe më pas në SHBA, u shënua nga varësia e tij ndaj alkoolit dhe heroinës, martesa e tij e shkurtër me këngëtaren Katy Perry dhe tendenca e tij për të lavdëruar arritjet e tij.

Kohët e fundit ai ka shtuar postimet e tij kundër vaksinës, kundër konspiracionit mediatik të madh në kanalin e tij në YouTube (6 milion abonentë) dhe llogarinë e platformës X (11 milion ndjekës).

Rasti arriti në Downing Street, me zëdhënësin e kryeministrit Rishi Sunak duke folur për “akuza shumë të rënda dhe shqetësuese”.

Russell Brand Media announced on Sunday that it will conduct an internal investigation into the allegations made against him.

Happening now...