Ekspertët hedhin poshtë 4 mite të zakonshme për kujdesin e lëkurës së meshkujve

30 Qershor 2022, 19:26 / JETË ALFA PRESS

Ekspertët hedhin poshtë 4 mite të zakonshme për kujdesin e

Kujdesi për një kohë të gjatë është lidhur me femrat, me meshkujt që janë lënë jashtë deri vonë, kur industria e kujdesit për lëkurën e ka drejtuar vëmendjen e saj tek ato dhe ka formuluar produkte specifike për meshkujt. Megjithatë, ka ende mite të shumta kur bëhet fjalë për regjimin e kujdesit të lëkurës për meshkujt dhe produktet e bukurisë.

 “Burrat duhet të kujdesen për lëkurën e tyre për ta mbajtur atë të hidratuar, për të rritur kolagjenin dhe për të përmirësuar pengesën e lëkurës ”, shkroi Dr Geetika Mittal Gupta në postimin e saj të fundit në Instagram, teksa renditi disa mite rreth kujdesit të lëkurës së meshkujve.

Produktet për kujdesin e lëkurës për meshkuj janë një mashtrim marketingu

Jo ata nuk jane. Lëkura e meshkujve ka nevojë për pastrim dhe hidratim të duhur, si ajo e femrave. “Meqenëse lëkura e tyre është më e trashë, ata duhet të përdorin produkte për kujdesin e lëkurës për kujdesin dhe përtëritjen e duhur të lëkurës”, shkroi ajo.

Uji i thjeshtë është i mjaftueshëm për burrat

Është një mit që burrave u duhet ujë vetëm për të larë fytyrën. “Ata duhet të përdorin një pastrues të mirë të fytyrës për të hequr qafe sebumin dhe papastërtitë dhe për të lejuar poret e tyre të marrin frymë. Ata gjithashtu duhet të shmangin përdorimin e sapunëve të rregullt në fytyrën e tyre”, shtoi ajo.

Lëkura e meshkujve nuk plaket

Burrave u duhet pak më shumë kohë se femrat për të shfaqur shenja plakjeje , por po ashtu. Pra, burrat duhet të fillojnë të kujdesen për lëkurën e tyre dhe të ndjekin një regjim të mirë të kujdesit të lëkurës në të 30-at e tyre për të reduktuar shenjat e plakjes.

Larja e fytyrës disa herë në ditë është e mirë për lëkurën e meshkujve

“Larja e fytyrës në mënyrë të përsëritur nuk do të pastrojë lëkurën. Në vend të kësaj, ajo do të heqë vajrat e nevojshëm nga fytyra që mund të çojnë në thatësi dhe kruajtje”, paralajmëroi ajo.

 

Po ndodh...