Gjërat që duhen mbajtur parasysh përpara seancës së ardhshme të pedikyrit

10 Gusht 2022, 16:27 / JETË ALFA PRESS

Gjërat që duhen mbajtur parasysh përpara seancës së

Përkëdhelja e vetes, herë pas here, është thelbësore për të qëndruar të shëndetshëm, të lumtur dhe të relaksuar. Ashtu si fytyra, flokët dhe ushqimi juaj, edhe ju duhet të kujdeseni për këmbët tuaja dhe t'u jepni atyre dashurinë që meritojnë. Pra, ka më mirë se një pedikyr relaksues çdo dy javë ose muaj për t'i bërë këmbët tuaja jo vetëm të duken të shëndetshme dhe të pastra, por edhe për të larguar të gjithë lodhjen?

 “Sa ne të gjithë i presim me padurim ata pedikyr të këndshëm ! Një orë relaksim i plotë”, tha dermatologia Dr Gurveen Waraich, në një postim të fundit në Instagram.

Megjithatë, para se të rezervoni takimin e radhës për pedikyr , duhet të mbani parasysh disa këshilla thelbësore, sipas dermatologut.

*Mos i prisni asnjëherë thonjtë shumë të shkurtër dhe në kurbë, sugjeroi ajo. “Kjo mund të rezultojë në thonjtë që rriten brenda – një gjendje mjaft e dhimbshme. Në vend të kësaj, pritini ato drejt dhe më pas futini në dosje.”

*Mos harroni të mos prisni kutikulat tuaja . Në vend të kësaj, ajo këshilloi t'i shtynte ato me një shtytës të kutikulave. “Bëni aplikimin e vajit të kutikulës një zakon të përditshëm. Nëse nuk keni asgjë të zbukuruar, përdorni vetëm vaj kastor . Është po aq efektive”, shtoi ajo, duke thënë se kutikula është mbrojtja jonë kundër infeksioneve të thonjve.

*Eksperti këshillon që të aplikoni gjithmonë një shtresë bazë. “Mos aplikoni drejtpërdrejt bojë për thonjtë . Kjo mund të rezultojë në njolla të përhershme të thonjve tuaj”, tha ajo.

*Së fundmi, mos lejoni që pedikyristi juaj të trajtojë dhe kallot tuaja. “Kjo mund të jetë një lyth që kërkon një specialist. Është e rëndësishme të gjesh shkakun dhe ta trajtosh atë në përputhje me rrethanat,” paralajmëroi Dr Waraich.

Po ndodh...

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128