Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit (Kënetës) së Maliqit

29 Mars 2024, 12:31 / JETË ALFA PRESS

Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit

Rilindasi i shquar Sami Frashëri ishte erudit dhe poliglot i spikatur i shek. XIX, i cili përveçse u mor me shkencat shoqërore dhe ekzakte, u angazhua edhe në çështje juridiko-administrative.

Në periudhën e Vilajetit të Korçës, një problematikë shqetësuese për zonën ishte këneta, ose "Liqeni i Maliqit", siç e përshkruante vetë Frashëri.

Plani i tharjes së kënetës së Maliqit daton shumë më herët se në vitet '40-'50 

Bashkëlidhur, paraqitet dokumenti në gjuhën osmane dhe përkthimi përkatës./ Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave

Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit

Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit

Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit

Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit

Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit

Ja kush e ka ideuar projektin e parë për tharjen e Liqenit

 

Po ndodh...