Keni uri gjatë gjithë kohës? Ja tre arsyet kryesore që mund t’ua shkaktojnë këtë ndjesi

29 Qershor 2024, 15:16 / JETË ALFA PRESS

Keni uri gjatë gjithë kohës? Ja tre arsyet kryesore që mund

Një nga ankesat më të zakonshme të atyre që përpiqen të humbin peshë është se ata janë vazhdimisht të uritur, kështu që shpesh hanë vakte jo aq të shëndetshme.

Në fakt, mund të na ketë ndodhur të gjithëve që të ndjejmë ndjenjën e urisë edhe pak kohë pas një vakti.

Por pse mund të jetë kështu? Shikoni tre arsye të mundshme sipas ekspertëve…

Mungesa e gjumit

E vërteta është se tek shumë njerëz mungesa e gjumit mund të çojë në një rritje të ndjenjës së urisë dhe kjo për shkak se hormonet natyrore të trupit janë të çrregulluara. Kështu, si rezultat, ata mund të ndjejnë papritur një paaftësi për t’i rezistuar ushqimeve të shijshme, duke rezultuar në shtim në peshë.

 Marrja e pamjaftueshme e ujit

Uji është një nga mjetet bazë për të frenuar oreksin e dikujt për ushqim pasi shkakton ngopje. Në fakt, sipas hulumtimeve, femrat që kanë konsumuar gjysmë litër ujë 30 minuta para drekës, pas një periudhe prej tetë javësh, kanë ulur oreksin dhe kanë humbur peshë.

Marrja e lartë e sheqerit

Studime të ndryshme kanë konfirmuar se marrja e tepërt e sheqerit duket se rrit oreksin, pikërisht sepse shkakton më shumë prodhim të grelinës. Pra, me uljen e marrjes së sheqerit, zvogëlohet edhe dëshira e vazhdueshme për të ngrënë.

Po ndodh...