Njihuni me "Sarapic Society" grupi i fshehtë i sekretarëve të liderëve kryesorë globalë

19 Shtator 2022, 17:02 / JETË ALFA PRESS

 Njihuni me "Sarapic Society" grupi i fshehtë i

E themeluar në vitin 1940, Seraphic Society është një shoqatë sekrete e Asistentëve Ekzekutiv (sekretarëve) të CEO-ve dhe liderëve kryesor global.

 Disa i kanë krahasuar me Illuminatin të Asistentëve Ekzekutiv. 

Qëllimi i tij, sipas revistës Fortune është "Të krijojë një lidhje bashkëpunimi dhe miqësie midis sekretarëve të udhëheqësve".

Thuhet se ata zgjodhën emrin nga engjëlli Serafim në Bibël, si një mënyrë për të përcjellë rolin e tyre që është të mbrojnë punëdhënësit e tyre.

Ata janë fshehur në hije për dekada të tëra dhe kështu duan. 

Ata ekzistojnë si klub për më shumë se 50 vjet. 

Funksioni kryesor i grupit është zhvillimi profesional dhe rrjetëzimi.

Sekretarët Serafikë të Amerikës, siç quhej fillimisht, nuk ishin ide e një asistenti apo një shefi, por e një njeriu të quajtur Frederick Darius Benham. 

Kështu, në vitin 1938, sipas historisë së vetë-botuar të grupit, "Një kronikë e shoqërisë serafike", Benham filloi të shpërndante "një çmim meritash" për "mirësjellje, takt, sharmë, fisnikëri, mirësjellje, dashamirësi, temperament të mirë. ”

Në vitin 1940 ai ftoi 12 sekretare për darkë në hotelin Lexington në Manhatan, (sekretari i Dale Carnegie ishte mes të pranishmëve.)

Pika kryesore e vitit pasardhës është prezantimi i titullit "Sekretari i Vitit" i grupit.

Në fund, Seraphics u ndanë nga Benham, duke mbajtur bankete vjetore, takime të rregullta anëtarësimi dhe përfundimisht një darkë elegante "bosësh" çdo pesë vjet, të financuara nga vetë kompanitë.

Në një epokë turbulence ekonomike dhe rritje të qarkullimit të CEO - për të mos përmendur përqafimin e rrjeteve sociale - nuk është çudi që Shoqëria Seraphic dhe grupe të tjera si ajo po lulëzojnë.

 

Po ndodh...