Udha e Kryqit në Sheshin Nënë Tereza, besimtarët katolikë kremtojnë ritin e shenjtë në pritje të Pashkëve

29 Mars 2024, 20:57 / JETË ALFA PRESS

Udha e Kryqit në Sheshin Nënë Tereza, besimtarët

Nën drejtimin e Imzot Arjan Dodaj, Ipeshkvi i Durrësit dhe Tiranës, kremtohet 'Udha e Kryqit' nga besimtarët katolikë në sheshin 'Nënë Tereza'.

Sot përkujtohet kalvari i vuajtjeve të Jezu Krishtit dhe udha e tij me kryqin drejt Golgotës. E premtja para pashkëve njihet si ‘e premtja e zezë’. Besimtarët katolikë presin të dielën e Pashkës, që është dita e ngjalljes, duke kaluar më parë nga Udha e Kryqit të së Premtes.

Imzot Arjan Dodaj nga sheshi Nënë Tereza dha mesazhe paqeje, duke kujtuar vuajtjet e Krishtit duke bërë thirrje për sa më shumë dashuri familjare.