Kryeministri i Izrealit: Erdogan më quante Hitler

3 Dhjetor 2022, 19:19 / KOSOVA ALFA PRESS

Kryeministri i Izrealit: Erdogan më quante Hitler

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu ka reaguar kundrejt atyre që e krahasuan me presidentin turk si dhe foli për ndryshimin e marrëdhënieve mes tyre.

Kryeministri në detyrë i Izraelit në një intervistë të fundit, duke analizuar sesi marrëdhëniet midis liderëve ndryshojnë dhe përshtaten me politikën e jashtme, u shpreh se Erdogan e quante atë Hitler çdo 6 orë.

Benjamin Netanyahu u shpreh gjatë intervistës se krahasimet e bëra për të janë feminore.

Sipas liderit izraelit, ai portretizohet gabimisht nga disa si një lider autoritar dhe antidemokratik, pasi ai është në fakt një lider demokrat me elementet bazë të demokracisë moderne.

Ai madje është demokrat në të njëjtën masë dhe shpesh herë më shumë se disa liderë të tjerë të demokracive perëndimore.

 

Po ndodh...