Microsoft: Hakerët rusë kanë sulmuar 43 vende aleate të Kievit

22 Qershor 2022, 20:10 / KOSOVA & BOTA ALFA PRESS

Microsoft: Hakerët rusë kanë sulmuar 43 vende aleate të

Sipas një raporti të Microsoft që tregon se si Moska ka nisur një luftë kibernetike globale pas pushtimit të Ukrainës, hakerat rusë kanë goditur objektiva të shumta në SHBA dhe vende të tjera pro Kievit. 

Sipas raportit, hakerët janë përpjekur të depërtojnë në rrjetet (duke pasur sukses në gati 30% të rasteve) e mbi 100 organizatave në Shtetet e Bashkuara,  dhe në rrjetet e 42 vendeve të tjera që nga fillimi i luftës. 

Ndër objektivat e hakerëve janë ministritë e jashtme të vendeve të NATO-s, organizatat humanitare dhe furnizuesit e energjisë.Po ndodh...