Mungesa e fuqisë punëtore“detyron” Britaninë e Madhe të zbusë rregullat për imigracionin

25 Shtator 2022, 14:24 / KOSOVA & BOTA ALFA PRESS

Mungesa e fuqisë punëtore“detyron” Britaninë e Madhe

Britania e Madhe do të lehtësojë rregullat e imigracionit për të lehtësuar mungesat e fuqisë punëtore dhe për të nxitur rritjen e ekonomisë në vend.

Kjo masë, është  pjesë e misionit të kryeministres Liz Truss e cila është përballur me kërkesat e industrisë për më shumë punëtorë migrantë për t’u dhënë viza për të ardhur në Britani, pasi mungesa e fuqisë punëtore është një nga shqetësimet kryesore të shprehura nga punëdhënësit në një sërë sektorësh, shkruan The Independent.

Gjatë fushatës së saj për udhëheqjen konservatore, Truss premtoi të trajtojë mungesat e fuqisë punëtore në bujqësi, të shkaktuara pjesërisht nga kufizimet e lirisë së lëvizjes pas Brexit dhe të theksuara nga pandemia.

Një raport i fundit i qeverisë paralajmëroi se mungesa të tilla po ndikonin negativisht në sektorin e ushqimit dhe bujqësisë.

 

 

Po ndodh...