PE miraton raportin për t'i dhënë statusin e vendit kandidat Ukrainës dhe Moldavisë

23 Qershor 2022, 12:30 / KOSOVA & BOTA ALFA PRESS

PE miraton raportin për t'i dhënë statusin e vendit kandidat

Parlamenti Evropian ka miratuar me 529 vota pro, 45 vota kundër dhe 14 abstenim raportin në të cilin kërkon t’i jepet menjëherë statusin e vendit kandidat në BE për Ukrainën dhe Moldavinë.

Raporti tregon gjithashtu vullnetin e Dhomës për t’i dhënë status Gjeorgjisë, pasi të jenë përfunduar reformat e nevojshme.

Deputetët pohojnë se “në kontekstin e luftës brutale ruse të agresionit kundër Ukrainës, kjo zgjedhje do të tregonte lidership, vendosmëri dhe largpamësi”, por theksojnë “se nuk ka procedurë të përshpejtuar për anëtarësimin në BE” dhe se kjo mbetet “një strukturuar dhe meritë “

Po ndodh...