Putin shpall zyrtarisht aneksimin e 4 rajoneve të Ukrainës. Mesazh për perëndimin!

30 Shtator 2022, 15:05 / KOSOVA & BOTA ALFA PRESS

Putin shpall zyrtarisht aneksimin e 4 rajoneve të Ukrainës. Mesazh

Presidenti rus Vladimir Putin i kërkoi Ukrainës të negociojë teksa ka shpallur zyrtarisht aneksimin e 4 rajoneve të saj. Ai i ka dhënë një mesazh edhe perëndimit nëpërmjet këtij vendimi.

Gjithashtu presidenti rus nuk i ka ndalur kritikat ndaj Perëndimit. “Perëndimi duhet të kuptojë se këto zona do të jenë tona përgjithmonë dhe populli ka vendosur përfundimisht”, ka shtuar ndër të tjera Putin.

Më tej theksoi se ky vendim është i panegociueshëm, duke shtuar se Rusia nuk ka aspirata për ringjalljen e BRSS.

Qytetarët në rajonet e Ukrainës bënë zgjedhjet e tyre, ne nënshkruam aneksimin e tyre dhe shpresojmë që parlamenti ta pranojë. Përveç kësaj, e drejta për vetëvendosje parashikohet në Kartën e OKB-së. Këtu kanë luftuar stërgjyshërit tanë. Të gjithë ata që duan të kenë të drejtën për të jetuar janë viktima të veprimeve çnjerëzore të regjimit të Kievit. Ne do të ndërtojmë infrastrukturën dhe do të rrisim sigurinë në mënyrë që qytetarët të ndjejnë mbështetjen e plotë të Rusisë nënë. Ne kurrë nuk do t’i tradhtojmë ata, ata do të bëhen qytetarë rusë. Rusia nuk ka aspirata për ringjalljen e BRSS”, tha presidenti rus në fjalimin e tij.

 

 

Po ndodh...