Ky është vendi më i ftohtë në tokë: Temperatura bie në -98 gradë

9 Janar 2024, 21:51 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

Ky është vendi më i ftohtë në tokë: Temperatura

Temperaturat ekstreme në Polin e Jugut dhe Rrethin Arktik janë të njohura në mbarë botën. Temperaturat mesatare priren të variojnë nga minus 25 gradë Celsius deri në minus 45 gradë.

Por cili është vendi më i ftohtë në tokë? Temperatura më e ftohtë e regjistruar ndonjëherë ka ndodhur në një pllajë të ngrirë në Antarktidën Lindore. Konkretisht, termometri atje tregoi minus 98 gradë Celsius .

Po ndodh...