Si lindi Nutella dhe kush ishte krijuesi i saj?

Ishte viti 1946 në Alba, në kodrat e Piemontes ende të dëmtuara nga lufta. ku Pietro Ferrero, një pastiçer provincial, përziente lajthi lokale me një aromë kakaoje, një mall i rrallë në atë Evropë të uritur, shkruan quelochenonsapevi.it.
Kështu lindi ”Giandujot”, që shitej në blloqe të mbështjella me alumin. Një kilogram kushtonte 600 lire, ndërsa çokollata arrinte në 3 000 liretat e asaj kohe.
Familjet e prisnin mbi bukë për një vakt të lehtë. Fëmijët prisnin ato feta të ëmbla, të përballueshme dhe ushqyese që thyenin monotoninë e epokës së pasluftës.
Pietro kishte intuituar diçka të madhe, por ishte djali i tij Michele ai që e përfundoi vizionin. Në vitin 1961, mbërriti ”Supercrema” më e lehtë për t’u lyer.
Tre vjet më vonë, në vitin 1964, bota më në fund e njohu Nutellën. I njëjti brumë që u pre në feta u bë një kavanoz me lyerje tek fetat e bukës, aq të shijshme sa pushtuan gjithë botën.
Nga 50 punonjës në një fabrikë të vogël piemonteze në 170 vende të botës. Sot një kavanoz Nutella shitet çdo dy sekonda, kudo nëpër botë.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
