Reforma territoriale/ Drafti final për ndarjen administrative për gjithë Shqipërinë

3 Tetor 2022, 11:00 / POLITIKË ALFA PRESS

Reforma territoriale/ Drafti final për ndarjen administrative për

Komisioni për Reformën Territoriale është mbledhur në Kuvendin e Shqipërisë për të diskutuar që prej orës 09:00 të mëngjesit të kësaj të hënë. Pjesë e kësaj mbledhjeje janë ekspertët e opozitës që kanë publikuar edhe  variantin final me propozime.

Palët tashmë i kanë bërë të ditura qëndrimet e tyre, ku PD me në krye Sali Berishën kërkon një zgjerim të njësive të qeverisjes vendore, me 95 bashki dhe 5 rajone, ndërsa grupi i deputetëve të drejtuar nga Enkelejd Alibeaj kërkon 93 bashki dhe 6 rajone. Ndërkohë që nga ana tjetër, Partia Socialiste qëndron tek varianti për të mbajtur ndarjen territoriale aktuale me 61 bashki. PS pranon të negociojë vetëm me grupin e Alibeajt dhe të pranojë zgjerimin me një numër të vogël bashkish.

Drafti final për ndarjen administrative për gjithë Shqipërinë. 

 

ide