Frikase me kërpudha dhe spinaq

7 Mars 2024, 07:33 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Frikase me kërpudha dhe spinaq

1 pako kërpudha
1 tufë sallatë jeshile
1 tufë spinaq
1 tufë koper
2-3 qepë të njoma
1 qepë të thatë
4 lgj vaj ulliri
1 lgj niseshte
1 kokërr limon
Kripë, piper

Kaurdisim fillimisht qepën e thatë dhe të bardhën e qepëve të njoma. Sapo qepët të zbuten shtojmë kërpudhat dhe bishtat jeshile të qepëve të njoma të grira imët. Shtojmë koperën, spinaqin dhe sallatën jeshile. Rregullojmë shijen me vaj ulliri, kripë dhe piper. Vendosim kapakun dhe e lemë të gatuhet për 10 minuta në temperaturë mesatare.

Më pas hollojmë niseshten me pak ujë të ftohtë dhe ia hedhim gatimit të cilin e lemë dhe 5 minuta të tjera në sobë dhe më pas e kemi gati për ta servirur.

 

Po ndodh...

ide