Musaka me perime

Përbërësit:
1 fk vaj ulliri
2 qepë
4 thelpinj hudhër
500 gr mish i grirë
3 domate
2 patëllxhanë
2 kunguj
2 patate
1 majë luge sheqer
1 majë luge kanellë
Kripë, piper
Borzilok
Beshameli:
2 lgj gjalpë
2 lgj miell
4 gota qumësht
250 gr djathë i grirë
Kripë, arrë myshk
Përgatitja:
Në një tenxhere kaurdisim qepën e grirë imët, shtojmë hudhrën dhe më pas mishin e grirë. Presim domatet në kubikë të qëruara nga lëkura. Shtojmë me domatet kanellën, kripën dhe piperin. I lemë të thithin lëngjet. Me thikë pastrojmë patëllxhanin nga lëkura një jo një po. I vendosim në ujë me kripë për 15 minuta, më pas i kullojmë, i presim në rondele dhe i skuqim.
Në po atë yndyrë skuqim pak kungujt dhe patatet. Shtrojmë shtresën me patëllxhanë, më pas kungujt dhe kimën dhe ne fund patatet me kimë. Beshamelin e realizojmë në një tenxhere ku kaurdisim gjalpin me miellin.
I shuajmë me qumësht dhe më pas rregullojmë shijen me kripë, arrë myshk dhe djathë të grirë. E vendosim tavën në furrë në temperaturën 180 gradë Celsius dhe e servirim pasi tava të jetë ftohur dhe mpiksur mirë.
-
Horoskopi ditor, e Martë 4 Qershor 2024
4 Qershor, 07:12
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

