Patëllxhanë me salcë dhe djathë në furrë

Përbërësit:
1 kg patëllxhanë të gjatë
500 ml salcë domatesh
300 gr djathë mozzarella
100 gr djathë parmixhano
1/2 qepë
1 thelpi hudhër
1 tufë borzilok
Vaj ulliri
Vaj për skuqje
Kripë, piper
Pak miell
Vezë sipas dëshirës
Përgatitja:
Presim patëllxhanët në feta të gjata dhe të holla (rreth 0.5 – 1 cm). I kriposim dhe i lëmë për 30 minuta që të lëshojnë ujin. I shpëlajmë dhe i thajmë me letër kuzhine. Më pas i skuqim në vaj të nxehtë derisa të marrin ngjyrë (ose i pjekim në furrë për një version më të lehtë). Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri. Shtojmë salcën e domates dhe e lëmë të ziejë për 15-20 minuta me pak kripë, piper dhe gjethe borziloku. Në fund të tavës vendosim një shtresë salce, një shtresë patëllxhanësh, mozzarella dhe pak parmixhano. Përsërisim 2-3 herë shtresat, duke përfunduar me salcë dhe parmixhano sipër. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për 30-35 minuta. E lëmë të ftohet pak përpara se ta shërbejmë.
Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"
Po ndodh...
Karmën nuk e ndalon dot Sali Berisha!
ide
A dështoi në misionin e tij, Dhjetori '90?!
Sekretari i Parë i PD
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
