
Pispili me Spinaq

30 Qershor 2025, 10:28 / RECETA ALFA
Përbërësit kryesorë:
Miell misri (ose përzierje me pak miell gruri)
Spinaq i freskët (ose lakra të egra sipas sezonit)
Qepë (e njomë ose e thatë)
Vaj ulliri
Kripë
Ujë ose kos (në disa versione)
Përgatitja:
Spinaqi pastrohet dhe kavardiset me vaj ulliri dhe qepë të grira, derisa të zbutet.
Brumi përgatitet me miell misri, ujë të vakët dhe pak kripë, duke e përzier derisa të bëhet një masë e trashë si qull.
Në një tavë të lyer me vaj, vendoset një shtresë e hollë brumi, pastaj përhapet spinaqi dhe në fund shtohet pjesa tjetër e brumit.
Piqet në furrë të parangrohur për rreth 40-50 minuta në 180°C derisa të marrë ngjyrë të artë.

Askush nuk do t'i shpëtojë dot SPAK-ut!
Nga Spartak Ngjela
ide

Beteja e Thethit fitohet në zyrat e shtetit
Nga Mero Baze

Gjirokastra, qyteti që pret turistin si Krishtin, dhe e trajton si sheik
Nga Lufti Dervishi

Ramështeti dhe Opozitëpengu!
Nga Neritan Vladi
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128