Pispili me Spinaq

30 Qershor 2025, 10:28 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Pispili me Spinaq

Përbërësit kryesorë:

Miell misri (ose përzierje me pak miell gruri)
Spinaq i freskët (ose lakra të egra sipas sezonit)
Qepë (e njomë ose e thatë)
Vaj ulliri
Kripë
Ujë ose kos (në disa versione)

Përgatitja:

Spinaqi pastrohet dhe kavardiset me vaj ulliri dhe qepë të grira, derisa të zbutet.
Brumi përgatitet me miell misri, ujë të vakët dhe pak kripë, duke e përzier derisa të bëhet një masë e trashë si qull.
Në një tavë të lyer me vaj, vendoset një shtresë e hollë brumi, pastaj përhapet spinaqi dhe në fund shtohet pjesa tjetër e brumit.
Piqet në furrë të parangrohur për rreth 40-50 minuta në 180°C derisa të marrë ngjyrë të artë.

Po ndodh...

ide