Qofte me speca dhe salcë domateje

Përbërësit:
2 feta bukë të bardhë
1 qepë
½ kg mish viçi i grirë
1 vezë
1 lugë e vogël uthull
Majdanoz i freskët
Vaj ulliri
Kripë, piper, rigon
2 speca jeshilë
2 speca të kuq
300 ml salcë domateje
Pak ujë
Nenexhik i freskët
Përgatitja:
Lagim bukën në ujë dhe e shtrydhim mirë. Në një blender bluajmë qepën me majdanozin dhe i hedhim te mishi i grirë bashkë me bukën e shtrydhur dhe vezën. Shtojmë vaj ulliri, piper, uthull, pak uzo nëse dëshirojmë, nenexhik, rigon dhe kripë. E punojmë mirë brumin derisa të bëhet masë e butë dhe e lëmë të pushojë rreth 30 minuta. Formojmë qoftet dhe i skuqim lehtë në pak vaj ulliri, sa të marrin ngjyrë. Ndërkohë përgatisim salcën, presim specat në shirita të trashë dhe i skuqim derisa të marrin ngjyrë. Hedhim salcën e domates, kripë, piper dhe pak ujë. E lëmë të ziejë për rreth 10 minuta dhe më pas shtojmë qoftet e skuqura në salcën me speca. E lëmë për disa minuta gatimin në zjarr derisa salca të lidhet.
Receta nga Zonja Albana/ReportTV
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

