Supë me asparag

12 Korrik 2024, 09:01 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Supë me asparag

Përbërësit:
-1 kg asparag i freskët

-2 kokrra qepë

-400 gramë lëng pule

-2 lugë gjelle gjalp

-2 lugë miell

-1 filxhan qumësht

- 1 lugë çaj lëng limoni i freskët

-1 filxhan qumësht

- 1 lugë çaj lëng limoni i freskët

-kripë

-piper i zi

Përgatitja:

 

Në një tigan të madh hedhim qepët e grira, asparagun dhe lëngun e pulës. I mbulojmë dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të lartë. Kur e shikojmë që asparagu është zbutur e ulim nxehtësinë dhe e lëmë të ziejë për rreth 12-15 minuta. Pasi është zier masën e hedhim në blender.

 

Në një tjetër tigan hedhim gjalpin, miellin kripën dhe piperin. I përziejmë në mënyrë të vazhdueshme deri kur të formohet një masë e trashë. I hedhim lëngun e pulës dhe e lëmë në zjarr të avashtë për disa sekonda.

 

Më pas i përziejmë të dyja masat në një tenxhere të vetme dhe i lëmë në zjarr, për t'i hequr pak para se supa të vlojë.

 

Pasi e heqim nga soba i hedhim lëngun e limonit. Supa shërbehet e nxehtë.

-kripë

-piper i zi

Përgatitja:

 

Në një tigan të madh hedhim qepët e grira, asparagun dhe lëngun e pulës. I mbulojmë dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të lartë. Kur e shikojmë që asparagu është zbutur e ulim nxehtësinë dhe e lëmë të ziejë për rreth 12-15 minuta. Pasi është zier masën e hedhim në blender.

 

Në një tjetër tigan hedhim gjalpin, miellin kripën dhe piperin. I përziejmë në mënyrë të vazhdueshme deri kur të formohet një masë e trashë. I hedhim lëngun e pulës dhe e lëmë në zjarr të avashtë për disa sekonda.

 

Më pas i përziejmë të dyja masat në një tenxhere të vetme dhe i lëmë në zjarr, për t'i hequr pak para se supa të vlojë.

 

Pasi e heqim nga soba i hedhim lëngun e limonit. Supa shërbehet e nxehtë.

Po ndodh...