Tavë me kungulleshka, proshutë dhe djathë

28 Qershor 2025, 08:10 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Tavë me kungulleshka, proshutë dhe djathë

Tavë me kungulleshka, proshutë dhe djathë

Përbërësit:

60 gr gjalpë
3 kungulleshka
4 vezë
100 gr kos
200 gr proshutë
120 gr djathë kaçkavall ose mozzarella
1 qepë e vogël
2 domate (opsionale)
Kripë, piper
Përgatitja:

Në një enë të madhe përziejmë vezët me gjalpin e butë, kosin, kripën dhe piperin. I rrahim mirë derisa të formohet një masë kremoze. Shtojmë proshutën të prerë në copa të vogla dhe djathin e grirë. Qërojmë dhe grijmë kungulleshkën në shirita të hollë, gjithashtu dhe qepën. I shtojmë të gjitha në përzierje dhe i trazojmë mirë. I hedhim në një tavë të lyer me vaj ose të shtruar me letër pjekjeje. Mund t’i vendosim sipër edhe feta domate për një pamje të bukur. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për 35–40 minuta, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë.

Receta nga Zonja Albana/ReportTV

 

Po ndodh...

ide