Trahana me vezë në furrë

5 Shtator 2025, 08:07 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Trahana me vezë në furrë

Trahana me vezë në furrë

Përbërësit:

5 vezë
200 gr trahana
1 lugë gjelle kripë
1 lugë gjelle sheqer ose mjaltë
1 litër qumësht të vakët
50 ml vaj ulliri
2 qepë të freskëta
1 domate e grirë imët
150-200 gr djathë i bardhë
Përgatitja:

Në një enë hedhim trahananë dhe e përziejmë me qumështin e vakët. E lëmë 15 minuta që të zbutet dhe të shkrihet. Më pas shtojmë kripën, sheqerin ose mjaltin, vajin e ullirit, qepët e grira dhe domaten. Thyejmë vezët dhe i përziejmë mirë me përbërjen. Në fund shtojmë djathin e thërrmuar dhe e përziejmë lehtë. Hedhim masën në tavë të lyer me pak vaj dhe e vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 45 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë sipër.


Receta nga Zonja Albana/Report Tv

 

Po ndodh...

ide