Aktores i rrezikohet jeta/ Përndiqej nga një i panjohur

30 Qershor 2022, 22:46 / SHOWBIZ ALFA PRESS

Aktores i rrezikohet jeta/ Përndiqej nga një i panjohur

Aktorja Claire Foy ishte nën "rrezik të konsiderueshëm" nga një përndjekës, ka dëgjuar një gjykatë.

Zonja Foy, 38, e cila luajti në The Croën të ​​Netflix, dyshohet se ishte në shënjestër të Jason Penrose, 39, në nëntor dhe dhjetor të vitit të kaluar.

Penrose u shfaq jashtë shtëpisë së saj dhe i dërgoi mbi 1000 emaile në një muaj, iu tha gjykatës.

Një seancë dëgjimore për të vendosur në lidhje me një urdhër mbrojtjeje përndjekjeje (SPO) u shty për më 22 korrik.

Z. Penrose dha adresën e tij si Qendra e Shëndetit Mendor Highgate dhe shoqërohej nga punonjës të kujdesit shëndetësor.

Rosa Bennathan, në emër të Policisë Metropolitane, i tha gjykatës se zoti Penrose pozonte si regjisor dhe producent filmi që donte që ajo të shfaqej në filmin e tij të ardhshëm.

Ajo tha se ai kontaktoi motrën dhe agjentin e aktorit dhe zbuloi se ku jetonte ajo dhe i binte shpesh ziles së derës.

Met ka aplikuar për një SPO të plotë, e cila bllokon ndjekësit e dyshuar që të kontaktojnë apo afrohen me viktimat ndërkohë që një hetim penal është duke u zhvilluar.

 

Aktorja fitoi çmime të shumta për rolin e saj si Mbretëresha në The Croën

Avokatja Moira McFarlane, e cila përfaqësoi zotin Penrose pasi ai u shfaq pa përfaqësim, zgjodhi shtyrjen dhe tha se shëndeti mendor i klientit të saj ishte "ende në pikëpyetje".

Seanca u ricaktua për 22 korrik dhe seanca e përkohshme e PSP-së u shty deri më 28 korrik. Shkelja e urdhrit mund të çojë në ndjekje penale.

Magjistrati Clive Jenkin i tha zotit Penrose të mos përpiqej të komunikonte me zonjën Foy, familjen ose agjentin e saj.

 

Po ndodh...