Dubai/ 5 mld dollarë për resortin në formë hëne, i pari në botë

20 Shtator 2022, 11:19 / JETË ALFA PRESS

Dubai/ 5 mld dollarë për resortin në formë hëne, i pari

“Moon World Resorts” resorti më i veçantë në botë, sa i takon formës që ngjason me atë të hënës, pritet të ndërtohet në Dubai. Kompania kanadeze arkitekturore ka propozuar ndërtimin e resortit për 5 miliardë dollarë amerikanë dhe parashikohet të ndërtohet për 48 muaj, do të ketë një lartësi të përgjithshme prej 224 metra dhe pritet që resorti në formë hëne të tërheqë rreth 2.5 milionë vizitorë në vit.

Sipas një raporti në Arabian Business, resorti do të jetë i ngjashëm me sipërfaqen e hënës nga jashtë, me një sipërfaqe prej 10 hektarësh dhe përfshin një zonë (koloni) që synon ata që kërkojnë të eksplorojnë turizmin hapësinor me një kosto më të ulët, pa pasur nevojë të në fakt udhëtojnë realisht në hapësirë.

Kolonia do të jetë një kopje e sipërfaqes së hënës, e disponueshme për vizitorët për të ecur në një përvojë të simuluar ecjeje hënore. Projekti do të akomodojë gjithashtu një platformë trajnimi për agjenci të ndryshme hapësinore dhe astronautë, si dhe rezidenca private luksoze të quajtura “Sky Villas”.

Resorti do të ketë gjithashtu 300 njësi ‘Sky Villa’ në dispozicion për blerje dhe pronarët do të jenë anëtarë të klubit ekskluziv privat të resortit. Mega-resorti në formë hëne do të ketë një seksion spa, klub shëndetësor, klub nate, qendër ngjarjesh, sallë takimesh ndërkombëtare, suitë dhe transport të brendshëm të hënës.

Projekti propozohet të funksionojë nën certifikimin e artë LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), një standard i ndërtuar me 5 yje dhe një standard operacional resorti me 5 diamante.

 

Po ndodh...