Ky është vendi i parë në Azinë Juglindore që legalizon martesat brenda të njëjtit seks

18 Qershor 2024, 12:17 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

Ky është vendi i parë në Azinë Juglindore që

Tajlanda është vendi i parë në Azinë Juglindore që legalizon martesat mes të njëjtit seks.

Drita jeshile për martesën e homoseksualëve erdhi pas një votimi historik parlamentar, i cili u mirëprit si një “fitore” nga aktivistët e të drejtave të LGBTQ+.

Ligji kaloi në Senat me 130 vota pro, 4 kundër, 18 abstenim. Ligji do t’i dorëzohet mbretit në mënyrë që legjislacioni të hyjë në fuqi deri në fund të vitit.

Ndryshimet e propozuara në ligjet që rregullojnë martesën lejojnë në mënyrë efektive martesat midis dy personave të të njëjtit seks.

Në të gjithë kontinentin aziatik ka dy vende të tjera në të cilat lejohen martesat e të njëjtit seks: Tajvani dhe Nepali.

Projektligji i miratuar tashmë garanton të drejta të plota ligjore, financiare dhe mjekësore për bashkëshortët, pavarësisht nga gjinia e tyre.

Në fakt është ndryshuar formulimi i Kodit Civil, ku në lidhje me dasmat nuk përdoren më fjalët “burrë e grua”, por “individë” e “bashkëshortë”.

 

Po ndodh...