Burani me spinaq, karotë e pançetë
Burani me spinaq, karotë e pançetë
Përbërësit
1-2 kokrra qepë
2 thelpinj hudhër
1 karotë
2 lgj oriz
200 gr pançetë
800 gr spinaq
Vaj ulliri
Kripë, piper, arrë moskat
Bimë aromatike
Përgatitja
Fillimisht në një tenxhere kaurdisim pançetën, e largojmë dhe në yndyrën që kanë lëshuar shtojmë pak vaj ulliri dhe kaurdisim qepën të grirë hollë së bashku me hudhrat. Më pas shtojmë karotën e grirë në rende dhe orizin, e përziejmë së bashku me qepën për 2-3 minuta. Shtojmë spinaqin të pastruar e të prerë trashë dhe bimë aromatike nëse dëshirojmë. Pasi spinaqi ka ulur vëllimin rregullojmë shijen me kripë e piper dhe e lëmë të gatuhet në temperaturë mesatare. Në minutat e fundit të gatimit shtojmë dhe pançetën dhe e servirim buraninë duke e shoqëruar me pak kos ose me feta limoni.
-
Horoskopi ditor për sot, e Shtunë 14 Dhjetor 2024
14 Dhjetor, 07:53 -
ide
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128