Projektligji që lejon abortin te vajzat 16-vjeçare, gjinekologia: Ka rrezik jete!

24 Prill 2024, 16:26 / EKONOMI&SOCIALE ALFA PRESS

Projektligji që lejon abortin te vajzat 16-vjeçare, gjinekologia: Ka
Gjinekologia Xhensila Omeri ka folur në lidhje me projektligjin për Shëndetin Riprodhues.

Ajo ka prekur rastin ku parashikohet se vajzave mbi 16 vjeç, në rast se deklarojnë se u rrezikohet jeta nga prindërit, mund të kryejnë abort pa e marrë vesh familja.

Nuk janë të aftë të marrin përgjegjësi dhe të përballojnë vetëm apo vetëm me gjinekologun një hap të tillë. Duhet patjetër prania e prindit. Një ndërprerje shtatzënie ka rrisqe, mund të ketë hemorragji apo komplikacione të tjera ku mund të humbet edhe jeta. Nuk besoj se ka mjek të marrë përsipër të ndërpresë një shtatzëni për një 16 vjeçare të pashoqëruar. Adoleshentët pavarësisht se mund të duken si 25 vjeç, janë në vrull hormonal dhe procesi i tyre i maturimit psikologjik nuk ka përfunduar”, tha ajo per News24.