Two suicide bombers were caught on the Laç-Milot highway, driving at speeds of up to 230 km/h

2023-06-03 12:50:16 / AKTUALITET ALFA PRESS

Two suicide bombers were caught on the Laç-Milot highway, driving at

The Traffic Police has carried out massive checks on all national roads, where vehicles with a speed of 230 km/h have caught their eye.

NOTICE

Traffic Police / Controls are intensified on all national and urban road axes using intelligent tools.

From Rruga e Kombit, Hani i Hoti to Saranda, automatic radars, smart cars, Poliscan and educational drones, in order to prevent road accidents.

As a result of monitoring, during the last 48 hours, speeds ranging from:

– 154 km/h to 167 km/h on the National Road;

– 203 km/h to 230 km/h on the Laç-Milot highway;

– 137 km/h to 141 km/h on the main interurban road Cermë-Lushnje.

155 driving licenses were suspended and 2125 administrative measures were imposed for violations that are a potential risk for involvement in traffic incidents.

Due to the increased flow on weekends, towards coastal and touristic areas, the Traffic Police services throughout the country have intensified the monitoring of vehicle traffic on all national road axes, the main rural ones and in urban centers, using automatic radars, cars smart devices, educational drones and cameras, in order to prevent road accidents.

Janë konstatuar parakalime të gabuara dhe të rrezikshme, burim i lartë për përfshirje në ngjarje rrugore, shpejtësi mbi normat e lejuara, drejtues automjetesh që përdorin aparatin celular gjatë drejtimit te automjeteve, drejtues automjetesh që nuk vendosin rripin e sigurimit etj.

Janë ndëshkuar me masë administrative:

– 553 drejtues automjetesh për parakalime të gabuara;

– 598 për shpejtësi mbi normat e lejuara por pa sanksionin plotësues atë të pezullimit të lejes së drejtimit;

– 334 për mosvendosje të rripit të sigurimit;

– 513 për përdorim të aparatit celular gjatë drejtimit të automjetit;

– 127 për mosvendosje të kaskës mbrojtëse nga drejtuesit e motomjeteve.

Janë konstatuar nga Poliscan, makinat inteligjente dhe radarët automatikë, me shpejtësi mbi normat e lejuara dhe iu është pezulluar leja e drejtimit, me afat nga 3 deri në 12 muaj, 123 drejtuesve të automjeteve, duke filluar nga rruga e Kombit deri në Sarandë. 

Po gjatë monitorimeve dhe kontrolleve me përzgjedhje, bazuar dhe në analizat e riskut, shërbimet e Policisë Rrugore kanë pezulluar 21 leje drejtimi, me afat nga 2 deri në 18 muaj, për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit dhe 11 për qarkullim në sens të kundërt.

Gjithashtu kanë ndëshkuar me masë administrative për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit, por pa sanksion plotësues, 48 drejtues mjetesh.

The State Police appeals to all road users to strictly follow traffic rules, as all roads are monitored by intelligent vehicles and mobile patrols of the Road Police.

In order to increase road safety parameters, the State Police invites citizens to report any violation of road traffic rules to the toll-free number 112.

 

Happening now...

ideas

Nga Sidi Hasanaj 20:16 ideas

No Drama!

Nga Sidi Hasanaj

Alfa recipes

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128