6 moments that will help you better understand someone's character

2023-06-07 23:54:05 / JETË ALFA PRESS

6 moments that will help you better understand someone's character

When you meet a new person, feelings change. At first you may be anxious and nervous about the date, and then after you see that you liked it, comes the excitement and joy that you have found a person to either hang out with or be romantically involved with. And if you're lucky, the positive image you created in the beginning matches his true character.

But how many times is it that no matter how well you think you know someone, suddenly situations arise that topple everything you had built up inside of you about them? And you get disappointed, not only by them, but also by you for not recognizing the signs earlier.

But is there any way to recognize the signs?

It is not always easy to understand a person's true character, because they may never show obvious signs, but also because your enthusiasm may have blinded you. However, some situations are a good opportunity to get an idea.

When they are under pressure

Unfortunately, life presents us with stressful moments every day, either at work or in situations in our family environment. There will always be moments, big or small, that push us to our limit, or just before it.

Those moments when we feel like things are getting out of hand are when we can understand a lot about someone else's character, or our own.

Të izoluar në vetvete; A sillen sikur asgjë nuk po ndodh? A ulen me qetësi për të gjetur një zgjidhje dhe për të vepruar drejt saj? Apo nervozohen dhe sulmojnë gjërat, të tjerët apo veten? Momente të tilla janë kur do të kuptoni shumë për tjetrin dhe do të keni mundësinë të veproni për ta ndihmuar. Nëse e shihni të ngrirë dhe të paaftë për të vepruar, mund të jeni forca e tij shtytëse, dhe nëse e shihni të shpërthejë nga dëshpërimi, mund ta mbështesni.

Nëse, nga ana tjetër, e shihni atë duke ju sulmuar pa fajin tuaj dhe duke përpunuar stresin e tij përmes zemërimit, mund të jetë koha të distancoheni.

Mënyra se si ata grinden

Gjithmonë në një grindje, qëndrojnë aty pa mundur ta përballoj, mbyll veshët dhe trurin me të, dëgjojnë se çfarë thotë tjetri por duket se as nuk mund ta përpunoëj në atë moment. Nuk e di saktësisht se çfarë do të thotë kjo për karakterin e dikujt, por sigurisht që do të thotë që e ka të vështirë të përballoj situata që më shqetësojnë.

Dikush tjetër në një përleshje mund të shpërthejë plotësisht, të fillojë të bërtasë dhe të thotë ofendime, të veprojë në një mënyrë që ju lëndon thellë – shpresojmë se jo fizikisht, por nëse po, atëherë është koha të largoheni.

Arsyeja që në një zënkë dikush bërtet është sepse në atë moment ata udhëhiqen vetëm nga emocionet dhe jo nga logjika e tyre.

Trajtimi që marrin nga të tjerët

Ndoshta është paksa e pakëndshme dhe ju mendoni se nuk ju intereson çfarë marrin nga bota tjetër dhe ju intereson vetëm marrëdhënia mes jush. Por kjo ka të bëjë më shumë për të parë atë që personi tjetër pranon nga njerëzit e tjerë, sepse zbulon se sa shumë ai e vlerëson veten. Dhe këtu flitet për në marrëdhëniet profesionale, sepse mund të ketë shumë respekt në këtë fushë, por mund të mos marrë as më të voglin respekt në marrëdhëniet ndërpersonale, romantike, familjare apo miqësore dhe këtë e pranon.

Kjo zbulon shumë për ta, pasi thellë thellë ne të gjithë e dimë se çfarë vlejmë. Dhe ndërsa ne nuk mund të kontrollojmë se si na trajtojnë ata, ne kemi kontroll mbi sjelljet që pranojmë.

Mënyra se si përgjigjen kur u kërkohet ndihmë

Me siguri keni qenë në situata ku njerëzit i keni pranë vetëm kur gjithçka është rozë, kur po kaloni mirë, kur jeni të lumtur dhe mund t’u ofroni atyre pak nga buzëqeshja juaj, por kur papritur diçka nuk shkon mirë për ju dhe keni nevojë për ndihmë, ato zhduken. Ato momente janë një provë e vërtetë për marrëdhënien tuaj dhe për të kuptuar më mirë pse personi tjetër ju do pranë.

Mënyra se si ata flasin për njerëzit e tjerë

Nëse gjejnë mundësi të bëjnë thashetheme dhe të flasin keq për njerëzit kur ata nuk janë përballë, çfarë ju bën të mendoni se nuk bëjnë të njëjtën gjë me ju? Dhe jo nëse ka ndodhur diçka serioze mes tyre dhe ata kanë mundësi t’ju besojnë gjëra që duan të ndajnë, por për thashethemet që do të bëjnë pa arsye dhe sigurisht që do t’ju bëjnë edhe ju të komentoni, është më mirë të mos bëni.

Nga pjesa tjetër e marrëdhënieve të tyre

A kanë njerëz të tjerë në jetën e tyre? Dhe nëse po, si janë marrëdhëniet e tyre me ta? Është e rëndësishme të shihet modeli i marrëdhënieve të tyre. Kjo do të thotë, nëse miqësitë e tyre ndjekin një model që kishin miqësitë e shkollës fillore, ku ata shoqërohen shumë me dikë për një periudhë kohe dhe më pas pas disa muajsh duket sikur nuk e njohin fare njëri-tjetrin, kjo thotë diçka për stabilitetin e personalitetit të tyre.

Si dhe si flasin për njerëzit që kanë pasur në jetën e tyre.

If they introduce you to all the people who have had a love or friendship relationship as crazy and wrong in the way they have treated them and talk bad about them, it means that they do not respect them and they do not respect the time they have spent with them. It's not about one person who may have hurt them at some point, it's about all the people in their lives.

Of course it takes time to understand someone's true character and we should never be suspicious. There must be persistence, patience and communication and under no circumstances condemn situations and people from a single bad moment. But if situations often reveal traits and behaviors that are not in your philosophy, it's time to put yourself first and leave before you regret it.

ideas

Alfa recipes

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128