The story of a gay couple who wanted to become parents

2023-03-20 23:48:28 / JETË ALFA PRESS

The story of a gay couple who wanted to become parents

When Kraig Wiendenfeld and Bill Johnson decided to have a family, they wanted a child biologically their own, a growing desire among gay couples.

So they found a substitute to help. They were selected by the Washington Post last year as a married couple who, after four years, were looking for: a sperm from Weidenfeld, an anonymous egg donor and a young woman to carry the child.

Christina Fenn had already given birth to three babies, including twins to two same-sex couples, when an agency contacted her about Wiendenfeld and Johnson's request.

Before becoming a surrogate mother she and her husband Brian had two sons. She wanted to be pregnant by helping those who could not have a child.

This new form of reproduction has been a finding that most gay men have chosen over the years to perpetuate parenthood, experts say.

But sometimes, despite desire and hope, advanced science is insufficient to guarantee a child.

The first attempt ended in miscarriage, just one month after the creation of the embryo. The second attempt had the same result and this made the situation more serious and exciting.

But the two men were persistent in their efforts to have a family. Almost nine months later, it seems that this chance came for them. "Are you ready to be a father?" Fenn told him on the other end of the line.

Weidenfeld dhe Johnson vrapuan nga New York City në spitalin Connecticut, për të qenë prezent në lindjen e një djali që do ta quanin Teddy.

“Ishte gjëja më e bukur që kam parë ndonjëherë”, u shpreh Johnson. Pasi ua la në krahë fëmijën prindërve të rinj, Fenn, u shpreh se: “Ky nuk është fundi i historisë sonë të përbashkët.

Ky është vetëm fillimi. Unë do të jem me ju për çdo festë dhe ditëlindje e raste të veçanta të vogëlushit, pasi dua të jem pjesë e familjes suaj”, tha ajo.

Numri i fëmijëve të lindur me zëvendësues sa vjen e shtohet vitet e fundit. Sipas Shoqatës Amerikane për Mjekësi Riprodhuese, 738 foshnja kanë lindur me anë të surrogacisë në vitin 2004, e në vitin 2014 numri i tyre është 2807.

Victoria Ferrara, themeluese dhe drejtore juridike në ‘Surrogacy Worldwide’, thotë se në rreth 50% e 80 deri 100 marrëveshjeve të surrogacisë, organizata e saj lehtëson përfshirjen e prindërve homoseksualë. Ajo vlerëson numrin e bebeve të lindura me anë të surrogacisë që çdo vit varion nga 2.500 në 5000 në të gjithë botën.

“Procesi i surrogatimit është sfidues sidomos për çiftet homoseksualë”, thotë Ferrara. “Ata kanë një dëshirë shumë të fortë për t’u bërë prindër, por më pak njohuri për procesin e infertilitetit”.

Në shtete si New York nuk lejohen angazhimet e këtij procesi, çka nënkupton; pagesat mjekësore për dhuruesin e vezëve, nënën që do të mbajë vezën, tarifat e klinikës, e çdo të papritur tjetër, për zëvendësuesen. Kjo është arsyeja pse burrat shkojnë në Connecticut ku ky proces është i ligjshëm.

But all gay couples who have tried it say that the whole process is worth it, as a child's smile changes their life. And sometimes, only when you have the baby in your arms, you realize that this is what you have been waiting for all your life.

Kraig Wiendenfeld and Bill Johnson with their surrogate Christina Fenn

Happening now...

ideas

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128