Kryetari i PDK-së e quan ‘dështim të madh politik’ dakordësimin në Ohër

2023-03-19 14:55:25 / KOSOVA ALFA PRESS

Kryetari i PDK-së e quan ‘dështim të madh politik’

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi ka komentuar takimin e djeshëm në Ohër dhe rezultatet që prodhoi ai takim.

Krasniqi në një postim në “Facebook”, ka shkruar se në më pak se tri javë, Kurti pranoi gjithçka që kishte premtuar se nuk do të pranonte.

Me 27 shkurt, në Bruksel, Kryeministri Kurti e pranoi propozimin evropian. Dje, me 18 mars, ai u dakordua edhe për aneksin e zbatimit të kësaj marrëveshjeje. Në më pak se tri javë, Albin Kurti pranoi gjithçka që kishte premtuar se nuk do të pranonte, përgjatë tërë jetës së tij politike me predikime të rrejshme e mashtrime të panumërta”, ka shkruar Krasniqi.

He added that beyond Kurti's deceptions, our concern remains Kosovo, our citizens and future generations, who according to Krasniqi, in addition to having lost faith in the perspective offered by Kosovo, will inherit the frozen conflict with Serbia for years to come.

" This is a direct consequence of the mistakes of Albin Kurti who negotiated and enabled this agreement which is insufficient for Kosovo and which does not achieve our state and civic goals.
The agreement without mutual recognition, focused on an advanced association and political autonomy for the Serbian community and without guarantees for the Euro-Atlantic integration of Kosovo is a great political and national failure, for which we will all pay dearly and for a long time, he said . written by Krasniqi.

 

ideas

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128