
Byreku i verës me 12 jeshillëqe

Përbërësit:
1 pako petë
Spinaq
Pazi
Hithra
Lëpjetë
Labot
Presh
Qumështore
Qepë të njoma
Hudhra të njoma
Majdanoz
Nenexhik
Kopër
4 kokrra vezë
250 ml qumësht
150 ml vaj ulliri
200 gr djath i bardhë
1 lgj gjalpë i tretur
Kripë, piper
Përgatitja:
Të gjitha jeshillëqet pasi i kemi larë mirë, i presim imët, i shtrydhim me duar dhe i përziejmë me djathin e thërrmuar, tre vezë dhe pak qumësht. Pjesën tjetër të qumështit e përziejmë me një kokërr vezë dhe vajin e ullirit për të spërkatur petët. Shtrojmë petët në tepsi duke i spërkatur çdo dy petë me masën e qumështit me vaj. Vendosim mbushjen duke e hapur mirë dhe vazhdojmë me petët e tjera duke i spërkatur. Në fund e lyejmë sipërfaqen e byrekut me gjalpë të tretur dhe e vendosim të piqet në furrë të nxehtë në 200 gradë Celsius për 45 minuta.

The May 11 elections, a historic opportunity to end the corrupt-criminal Transition!
ideas
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128