Makarona me fruta deti

Kjo është një nga pjatat që e përfaqëson më së miri stinën e verës dhe sezonin e pushimeve. Provojeni!
Përbërësit
120 gramë makarona;
100 gramë skampi;
100 gramë midhje;
50 gramë karkaleca;
50 gramë kallamar;
50 gramë oktapod;
200 gramë domate;
2 thelpinj hudhër;
pak vaj ulliri;
pak majdanoz;
pak kripë;
pak verë e bardhë.
Përgatitja
Vendosim tiganin në zjarr me pak vaj ulliri dhe hedhim 2 thelpinj hudhër dhe e kavardisin shumë pak derisa të lëshojë aromën, më pas e heqim nga zjarri.
Hedhim frutat e detit i kavardisim për gati 3 minuta, pasi i shuajmë me pak verë të bardhë dhe e lëmë derisa vera të avullojë.
Më pas shtojmë domatet dhe të gjitha erëzat në mënyrë që salca të bëhet më e shijshme.
Makaronat i kemi zier paraprakisht jo shumë të buta.
Pasi u kemi hequr ujin. I hedhim në tiganin ku kremi përgatitur salcën dhe frutat e detit dhe i lëmë për dy minuta duke i përzier vazhdimisht.
Makaronat janë gati!
Happening now...
83 mandates are not immunity for Rama's friends
ideas
Teatri që fsheh prapaskenën
Berisha's red line and the black line of democracy in the DP
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
