
Polenta me pulë

Polenta me pulë, e lehtë dhe e shijshme.
Përbërësit:
1 lugë gjalpë
2 gjethe dafine
Piper i zi kokërr
Piper i kuq pluhur
Lëngu i 1 limoni
Për polentën:
1 filxhan polentë
3 filxhanë lëng mishi
1 filxhan qumësht
100 gr djathë parmixhano
2 lgj gjalpë
Përgatitja:
Vendosim një tenxhere me ujë në zjarr. Shtojmë kripë, piper të zi, piper të kuq, gjethet e dafinës dhe 1 lugë gjalpë. E lemë ujin të ziejë dhe sapo të nisë të vlojë fikim sobën dhe shtojmë aty mëllenjën e pastruar, të cilën e lemë të marinohet në ujin e vluar për 3-4 orë.
Then, preheat the stove oven to maximum temperature. While the oven is heating, brush the thrush with butter and place it in a pan, sprinkling it well with its juice. We put it to bake in the oven for about 18-20 minutes.
Meanwhile, prepare the polenta. Pour polenta and hot broth into a pot. Stir it constantly and as soon as the liquid boils, add the hot milk, salt and grated cheese. We leave it for 5 minutes on medium heat and at the end add the melted butter. We serve the polenta immediately warm with the thrush sprinkled with a little lemon juice.

ideas

Qeveria Kurti ra sot!

Shkodra fisnike

Kosovo between negligence and security!
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128