
Trigona filled with cream

Ingredients:
1 package of ready-made cake dumplings
200 g of butter
For the filling cream:
4 egg yolks
45 g of corn starch
1 package of vanilla
140 grams of sugar
500 ml of milk
For the sorbet:
500g of sugar
400g of water
Preparation:
First, cut the ready-made fresh patties into 8-centimeter-thick strips.
Then we continue with the preparation of the filling.
In a bowl, throw only the egg yolks and the necessary sugar, then you will have to beat the mass with the kitchen wire. You must continue this process until the created mass has a light yellow color, and the grains of the sugar has melted.
Më pas në një filxhan hedhim pak nga qumështi që na duhet për recetën dhe aty shtojmë niseshtenë dhe vaniljen.
Me një pirun e përziejmë derisa niseshteja të jetë tretur plotësisht.
Këtë masë ja shtojmë të verdhave të vezëve dhe sheqerit, dhe përsëri i rrahim derisa të jenë lidhur në një masë të vetme.
Në një tenxhere të vogël hedhim qumështin dhe e vendosim në zjarr të ulët. Temperatura e qumështit duhet të jetë shumë e vakët kur të hidhni masën e vezëve.
Kjo metodë nuk do t’iu lejojë që veza të pritet dhe kremi të prishet.
Pasi të keni shtuar vezët tek qumështi duhet të përzieni gjatë gjithë kohës me një ritëm jo shumë të shpejtë.
Ngrini pak nxehtësinë e zjarrit, kështu kremi do të bëhet më shpejt.
Kur masa të fillojë që të trashet ngadalë largojeni nga zjarri dhe lëreni që të ftohet.
Për secilin trigon që do përgatitet nevojiten tre rripa petash.
Si fillim secilën prej tyre e spërkasim me gjalpë e më pas i vendosim njera mbi tjetrën.
Pasi i kemi bashkuar rripat tre e nga tre, në fillim të secilës petës vendosim nga një lugë gjelle me masën e përgatitur dhe nisim mbylljen e petave në formë trekëndore.
ideas


Si do të jetë Partia Demokratike sot, do të jetë Shqipëria nesër

Trimat mediatik ndaj Lul Bashës
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128