5 fruits that will make your liver look like new

2023-03-24 23:57:28 / TRENDING ALFA PRESS

5 fruits that will make your liver look like new

Including these fruits in your diet can help maintain the liver and its function.

Your liver is the largest internal organ, performing more than 500 functions in the body.

It is therefore vital that you consume the right foods to maintain a healthy liver.

citron

This bitter fruit is high in vitamin C and other antioxidants that are known to protect the liver. These antioxidants help prevent cell damage.

A 2004 Japanese study tested the effects of citrus juice on rats and found that the juice inhibited DNA damage in the liver.

GRAPE

Studiesit kanë zbuluar se ekstraktet e rrushit pqrmirësojnë funksionimin e mëlçisë në pacientët që vuajnë nga sëmundje të mëlçisë që nuk lidhen me alkoolin.

Rrushi dhe ekstrakti i farës së rrushit mbrojnë mëlçinë nga dëmtimet, rritin nivelet antioksiduese dhe luftojnë inflamacionin.

Avokado

Avokadot janë të pasura me fibra, të cilat mund të ndihmojnë me kontrollin e peshës. Glutathione, një kompleks i prodhuar nga avokadot, ndihmon në eliminimin e toksinave të dëmshme nga trupi.

Arrat

Arrat përmirësojnë nivelet e enzimave të mëlçisë te pacientët e sëmurë.

Një artikull i botuar në World Journal of Gastroenterology shpjegon se si konsumimi i arrave redukton zhvillimin e sëmundjeve të mëlçisë.

Boronica

Këto fruta të vegjël përmbajnë shumë antioksidantë. Antioksidantë janë të domosdoshëm në mbrojtjen e mëlçisë nga dëmtimi.

A study published in the World Journal of Gastroenterology shows that by including blueberries in your diet, you can help increase antioxidant enzymes.