Cilat janë perimet më të mira për diabetikët

28 Maj 2023, 21:34 / JETË ALFA PRESS

Cilat janë perimet më të mira për diabetikët

Sëmundja e diabetit të tipit 2 jo domosdoshmërisht nënkupton nevojën për kufizimin e shumë ushqimeve të shijshme.

I tillë është rasti i perimeve të cilat jo vetëm janë të shijshme, por edhe të ngopin. Perimet duhet të jenë pjesë e rëndësishme e regjimit ushqimor të një diabetiku, thonë ekspertët e AgroWeb.org. Të listuara në këtë artikull do të gjeni perimet më të rëndësishme për diabetikët.

Perimet më të mira për njerëzit që vuajnë nga diabeti i tipit 2

Perimet më të mira për diabetikët janë ato me një nivel të ulët glicemie, të pasura me fibër dhe nitrat, i cili ul tensionin e gjakut.

Perimet me nivel të ulët glicemie

Niveli i glicemisë në një ushqim të caktuar tregon shpejtësinë e organizmit për të përthithur glukozën nga ky ushqim. Ky matës nuk ka të bëjë me përmbajtjen specifike të sheqerit në një ushqim por sasinë e glukozës që do të futet në organizëm gjatë ngrënies së një racioni.

Glukoza përthithet më shumë dhe më shpejtë nga ushqimet me një nivel të lartë glicemie.

Perimet më të mira për diabetikët, të cilat kanë një nivel të ulët glicemie janë:

Argjinaret,

Shpargu,

Brokoli,

Lulelakra,

Sallata jeshile,

Patëllxhani,

Specat,

Spinaqi,

Selinoja.