Krahë pule të pjekura me fara susami
Për këtë recetë, jam gati kurdoherë!
Përbërësit
1 kg krahë pule
2 lugë gjelle vaj luledielli
¾ filxhan me sheqer kaf
1/3 filxhan me lëng lime
1 lugë çaji me spec të kuq pluhur
2 lugë gjelle hudhër e grimcuar
2 lugë gjelle vaj susami
2 lugë gjelle gjalpë të ftohtë, pa kripë
1 lugë gjelle me fara susami.
Udhëzimet
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
Lani dhe thani më pas krahët e pulës.
I kaloni në një enë dhe i shtoni sipër vajin, kripën dhe ½ e specit të kuq pluhur. I përzieni mirë.
I fusni në furrë të piqen derisa të bëhen disi krokante për 30-35 minuta. Ndërkohë që ato piqen, ju përgatisni salcën.
Në një tas të vogël përzieni sheqerin kaf, lëngun e limës, specin e kuq pluhur që mbeti dhe hudhrat.
Masën e vendosni në zjarr mesatar dhe e përzieni vazhdimisht për gati 15 minuta.
Në fund e hiqni nga zjarri, i shtoni menjëherë vajin e susamit dhe gjalpin. I përzieni mirë me lugë.
I nxirrni krahët nga furra dhe i vendosni në një tas të madh.
I shtoni sipër salcën që përgatitët dhe farat e susamit. I përzieni mirë.
Shërbejeni menjëherë!
-
Horoskopi për ditën e sotme, e diel 21 prill 2024
21 Prill, 08:06
Pse hesht Sali Berisha për skandalin Çyrbja?
ide
Më mirë vetëm se i keq shoqëruar!
Pse shqiptarët duhet të shikojnë ekonominë në zgjedhjet 2025
Qeveria e saboton punën e SPAK (edhe) duke mos e mbështetur financiarisht
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128