Fërgesë me mëlçi, receta tradicionale e tavës së dheut

2024-08-04 08:48:20 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Fërgesë me mëlçi, receta tradicionale e tavës së

Përbërësit

500 gr mëlçi
500 gr gjizë
2 qepë
2 hudhra
1 lugë miell misri
1 spec djegës
2 domate
250 ml ujë
Vaj ulliri
Kripë, piper

Përgatitja:

Presim mëlçinë në copëza dhe e kaurdisim në tigan me vaj ulliri derisa të skuqet. E largojmë nga tigani dhe në atë yndyrë skuqim qepën e grirë, hudhrën dhe specin djegës. Pasi skuqet qepa shtojmë kripë, piper dhe miellin e misrit. Më pas shtojmë domatet e grira, ujin, gjizën dhe mëlçitë e skuqura. E lëmë të gatuhet pak minuta dhe më pas të gjithë masën e vendosim në tavë dheu dhe e pjekim për 40 minuta. 

 

Happening now...

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128